Actualitate

Pompierii clujeni intervin la stingerea incendiului de la o hală din Alba Iulia

Mai multe autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Cluj, în total acţionând 11 maşini de stingere pentru stingerea incendiului de la cea mai mare fabrică de condimente din România.

Pompierii care intervin pentru lichidarea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa lângă Alba Iulia, unul de proporţii însemnate, la cea mai mare fabrică de condimente din România, au fost nevoiţi să se alimenteze cu apă inclusiv din râul Ampoi, aflat în apropiere.

Potrivit prim-adjunctului şefului ISU Alba, maior Ovidiu Costea, ţinând cont şi de amploarea suprafeţei afectate, au fost înregistrate şi unele probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a autospecialelor de stingere trimise la locul incendiului, motiv pentru care s-au folosit şi motopompe, cu care s-a luat apă din Ampoi, râu aflat în imediata apropiere.


Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, incendiul nefiind încă lichidat. Potrivit pompierilor ajunşi la faţa locului, focul s-a manifestat iniţial în partea din spate a fabricii, unde se află şi o centrală termică.

Incendiul a fost anunţat la 112 de către paznic.


Pompierii nu au putut intra în interiorul halei cuprinse de flăcări, deoarece din aceasta s-au auzit şi unele explozii, a menţionat maiorul Ovidiu Costea.

De asemenea, potrivit acestuia, au fost mutate mai mute tancuri care conţineau azot, motorină şi GPL, existând pericolul autoîncălzirii acestora.


ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert, pentru anunţarea populaţie din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere. Oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de autoprotecţie.

Potrivit prefectului de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, la faţa locului a fost trimis şi laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pentru a vedea „dacă există substanţe periculoase degajate în aer şi dacă acestea sunt periculoase pentru om”.


Incendiul s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.

În sprijinul echipajelor care intervin la locul evenimentului acţionează din Alba patru autospeciale de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor.


Fabrica a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina.

Ultimele Stiri
abonare newsletter