Actualitate

Jante contrafăcute în valoare de peste 133.000 lei, confiscate în portul din Agigea. Destinarul, o firmă din Cluj-Napoca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetăţean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali într-un container sosit din China a unor bunuri în valoare de peste 133.000 lei

La sfârşitul lunii decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În urma controlului, au fost descoperite 116 bucăţi jante aliaj, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.


Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 31.01.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani.


Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de 133.400 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.

Etichete: masini
Ultimele Stiri
abonare newsletter