Actualitate

Tişe “alunelu” s-a prins în joc. Cam fără chef

Politicienii clujeni au dat mână cu mână şi nu au ratat ocazia să joace Hora Unirii cu ocazia evenimentelor organizate de Mica Unire. Marele absent a fost primarul Emil Boc, dar, în schimb, a fost prezent Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean, care a participat pentru prima dată la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 24 Ianuarie. Cam fără chef, am zice noi.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Cluj-Napoca de autorităţile locale prin ceremonii militare şi religioase, urmând ca în cursul după amiezii şi seara clujenii să ia parte la concerte şi un foc de artificii. Pentru toate aceste evenimente, Primăria Cluj-Napoca a plătit 180.000 de lei (40.000 de euro).

Prefectura Judeţului Cluj a organizat, joi, în cooperare cu Divizia 4 Infanterie "Gemina" şi Primăria municipiului Cluj-Napoca ora 9.00, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o ceremonia militară şi religioasă cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.


Ceremonia publică a cuprins momente precum prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiune privind sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, depuneri de coroane şi jerbe de flori, defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare şi Hora Unirii.

Printre cei prezenţi s-au numărat deputaţii Horia Nasra (PSD) şi Sorin Moldovan (PNL), prefectul Clujului, Aurel Cherecheş, numeroşi consilieri judeţeni, viceprimarul Dan Tarcea sau şeful Poliţiei Locale Marcel Bonţidean.


La rândul său, Primăria municipiului Cluj-Napoca invită clujenii şi turiştii deopotrivă la celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Reprezentanţii primăriei invită publicul, de la ora 14.00, la Regalul Folcloric susţinut de unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti români. În Piaţa Avram Iancu, începând cu ora 20.00 va avea loc un spectaculos foc de artificii va încheia sărbătoarea Unirii Principatelor Române.


De asemenea, în data de 24 ianuarie 2018 accesul la patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuit.

abonare newsletter