Actualitate

Reacţia lui Piersic după ce Primăria îi face SPECTACOL DIN BANI PUBLICI de ziua lui: "Tot ce se va întâmpla este că MĂ VOI ÎNTÂLNI CU CÂȚIVA PRIETENI".

Actorul Florin Piersic a avut o reacţie pe Facebook, după ce Monitorul de Cluj a publicat informaţia legată de costul evenimentului organizat de Primăria Cluj-Napoca de ziua sa.

"Stau şi mă întreb de ce s-a schimbat lumea atât de în rău... Aflu din ziare că mi se pregăteşte de către Primăria Cluj o sărbătorire la 83, de 28000 euro sau de 130000 lei, «bani publici». Nu se mai satură ziarele de ştiri «de senzaţie». Domnilor ziarişti, ori nu sunteţi corect informaţi, ori sunteţi răuvoitori şi manipulaţi ordinar cititorii. Tot ce se va întâmpla în ziua de 26 seara, la 18.30, este că mă voi întâlni cu câţiva prieteni la Cinematograful «Florin Piersic». La această întâlnire, fiind intrare liberă, poate veni oricine are bucuria să ne întâlnim, să povestim. Nu rataţi nici o ocazie să aruncaţi cu noroi... Vă folosiţi de mine, de ziua mea, ca să vă manifestaţi antipatiile politice?!Ce păcat!", a scris Florin Piersic, pe Facebook.

La spectacolul intitulat „Pe cărările vieţii... cu Florin Piersic” au fost deja rezervate toate cele peste 700 de locuri din sală. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, la Cinematograful „Florin Piersic”, începând cu ora 18:30.


Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936 la Cluj-Napoca, fiind unul dintre cei mai mari ai României.

La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti obţinând rolul titular în „Discipolul diavolului”. Au urmat „Tragedia optimistă”, „Oameni şi şoareci” sau „Orfeu în Infern”.


Debutul cinematografic s-a produs cu filmul „Ciulinii Bărăganului” din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Şi-a evidenţiat talentul în ceea ce priveşte filmele istorice în „Neamul Şoimăreştilor” şi apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut „De-aş fi Harap Alb”. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea şi Mărgelatu. A avut şi continuă să aibă o bogată activitate teatrală pe scenele teatrelor româneşti.

În 26 ianuarie 2011 cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit „Florin Piersic”. De-a lungul timpului, actorul clujean a primit titlul de cetăţean de onoare al mai multor oraşe: Cluj-Napoca, Bucureşti, Bacău, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Galaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter