Actualitate

Peste 10.000 de persoane și-au stabilit reședința în județul Cluj în 2018

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj, în cursul anului 2018, au asigurat managementul șederii și rezidenței pe raza județului pentru 10.111 persoane, dintre care 3.447 străini din state terțe.

Potrivit biroului de presă al IGI, cei mai mulți provin din Republica Moldova, Tunisia, Israel, Maroc, iar 6.664 de cetățeni vin din Uniunea Europenă/SEE, majoritatea din Franța, Italia, Germania,  Italia, Spania și Bulgaria. De asemenea, au fost depistați 82 străini în situații ilegale, au fost emise 55 decizii de returnare, au existat 4 situații în care 10 străini au fost îndepărtați sub escortă și au fost emise un număr total de 3 comunicări de părăsire a țării.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 73.750 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România, respectiv privind angajarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul țării.


Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: studii, conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă, alte scopuri sau stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost depuse un număr de 229 de invitații pentru străini din India, Pakistan, Maroc, Tunisia, etc, respectiv un număr de 23 cereri de admisie în scop de reîntregirea familiei. Au fost înregistrate 377 cereri pentru eliberarea avizelor de muncă pentru lucrători permanenți, detașați, înalt calificați și ICT, fiind aprobate și emise un număr de 368 avize.


De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere temporară/permanentă și au fost emise 1.377 de permise de ședere pentru cetățeni din state terțe, dintre care 1.324 pentru ședere temporară și 53 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 1.684 de documente pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, din care 1.639 de certificate de înregistrare, respectiv 45 cărți de rezidență.

Ultimele Stiri
abonare newsletter