Actualitate

Emil Boc, SCEPTIC în privința anunțului Ministrului Finanțelor Publice: "Pierdem în fiecare lună jumătate de milion de euro!"

După ce Eugen Teodorovici a anunțat, sâmbătă, că impozitul pe venit rămâne 100% la nivel local, primarul municipiului Cluj-Napoca speră ca această veste să nu fie doar o simplă "știre de matinal de weekend, pentru divertisment".

Ministrul Finanţelor a subliniat că "impozitul pentru UAT-uri, adică autorităţile locale, la 100%" se va regăsi în Legea bugetului de stat pentru 2019, iar măsura va fi aplicată de la 1 ianuarie 2019. "Nu este nicio veste. Este ceea ce am promis şi ceea ce am făcut. Ei sigur ştiu acest lucru. Impozitul pe venit rămâne 100% la nivel local", a afirmat Eugen Teodorovici, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune la Antena 3.

Emil Boc a recunoscut că, în lipsa unei Legi a bugetului de stat, municipalitatea pierde lunar circa o jumătate de milion de euro din bugetul local.


"Dacă știrea aceasta nu este una de matinal de weekend, pentru divertisment, atunci ar fi pozitivă. Dar haideți să vedem cum va arăta bugetul ca proiect trimis la Parlament de către Guvern! Repet, dacă știrea este exact așa cum s-a transmis, ar avea un caracter pozitiv pentru municipalitate, dar în detalii se ascund problemele. Este important ca odată cu această sumă anunțată să nu se dea duble responsabilități fiscale.

Adică să ne spună, «OK, până acum vă dădeam 43% din impozitul pe venit înapoi la municipalitate. Vă dăm acum 100%, dar vă mai punem 10 poveri fiscale pe care până acum le suportam din bugetul național». Trebuie văzut dacă această descentralizare rămâne efectivă pentru a recupera pierderile pe care le-am avut anul trecut. Sper că așa va fi, îmi doresc din suflet pentru orașul nostru să nu mai pierdem 28 de milioane de euro. În fiecare lună pierdem jumătate de milion de euro doar prin faptul că nu avem o Lege a bugetului de stat, în comparație cu anul trecut", a declarat edilul, la un post de radio local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter