Actualitate

Ce se va întâmpla cu scutirea de impozite pentru angajaţii din domeniul IT

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a menţionat, sâmbătă, că, pentru două categorii de contribuabili pot fi făcute modificări în ianuarie, iar unele modificări vizează şi OUG nr. 114/2018.

Sursă foto: economica.net Sursă foto: economica.net

Referitor la scutirea de taxe a angajaţilor din IT, Eugen Teodorovici, a afirmat, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune la Antena 3, că „beneficiază în continuare”, deşi termenul a expirat la 31 decembrie 2018.

„Ne-aţi auzit pe noi că am spus că pe 2019 nu vor mai beneficia de acest drept? Veţi vedea prevederea respectivă în Legea bugetului pe 2019, pentru că este un impact. Veţi vedea în textul Legii bugetului un paragraf, un articol care face trimitere la act. Cu zilierii, veţi vedea, în luna ianuarie, dacă vreţi, în Monitorul Oficial, o prevedere legală, pentru că avem puterea de a emite ordonanţe, până la final de ianuarie, când se întoarce din vacanţă Parlamentul, cu eventuale aspecte care pot fi aduse Ordonanţei 114, pentru ca anumite lucruri să fie clarificate, unele lucruri să fie adăugate, dar aici depinde de discuţia pe care o poartă Ministerul Muncii cu Ministerul Mediului de Afaceri şi cu Ministerul de Finanţe pe aspectul zilierilor, ceea ce este foarte corect”, a menţionat Teodorovici.


 

Etichete: impozit it
Ultimele Stiri
abonare newsletter