Actualitate

Papa Francisc va vizita OFICIAL România. Vine și în Transilvania?

După luni bune de speculații, este oficial, Suveranul Pontif va veni anul acesta în România! Papa Francisc va ajunge la București pe 31 de mai și va rămâne în România preț de trei zile.

Invitat oficial de președintele Klaus Iohannis în martie 2017, Papa Francisc a dat curs invitației și va deveni cel de-al doilea Suveran Pontif care ajunge în România - "Grădina Maicii Domnului", așa cum a fost numită țara noastră de precedentul Papă care a ajuns pe meleaguri românești, Papa Ioan Paul al II-lea.

După sosirea pe Aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif și Klaus Iohannis se vor întâlni la Palatul Cotroceni. Ulterior, Papa va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhal. Cei doi lideri religioși vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, moment deschis publicului, iar mai apoi Papa de la Roma va merge la Catedrala Catolică Sf. Iosif unde va oficia o slujbă romano-catolică, informează qmagazine.ro.


În zilele următoare ale vizitei sunt programate ceremonii religioase la Iași, Șumuleu Ciuc și Blaj, însă detaliile exacte nu sunt încă confirmate.

Ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a fost vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, în 1999. El a fost primul Papă din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054 încoace.

Ultimele Stiri
abonare newsletter