Actualitate

Actorul Florin Piersic împlinește 83 de ani. Primăria Cluj-Napoca plătește peste 28.000 de € pentru un eveniment aniversar

Primăria Cluj-Napoca va organiza în data de 26 ianuarie în Cinematograful “Florin Piersic” un eveniment omagial în cinstea actorului Florin Piersic care împlinește frumoasa vârstă de 83 de ani. Costurile organizării evenimentului se ridică la puțin peste 28.000 de euro.

Consilierii locali vor vota săptămâna viitoare aprobarea alocării sumei de 130.000 de lei de la bugetul local pe anul 2019 pentru organizarea unui eveniment aniversar cu actorul Florin Piersic.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936 la Cluj și este unul din cei mai mari actori pe care i-a dat România de-a lungul timpului.


A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în “Discipolul diavolului”. Au urmat „Tragedia optimistă”, „Oameni și șoareci” sau „Orfeu în Infern”, piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Național București.

În 26 ianuarie 2011, cinematograful “Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în cinematograful „Florin Piersic”.


De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de “cetățean de onoare” al mai multor orașe precum Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.

“Având în vedere că artistul Florin Piersic împlinește 83 de ani dorim să organizăm un eveniment omagial cultural-artistic deosebit în data de 26 ianuarie în Cinematograful «Florin Piersic» cu momente unice de teatru, operă și folclor. Conform analizei cheltuielilor, bugetul solicitat pentru organizarea evenimentului aniversar cu actorul Florin Piersic este de 100.000 lei (cheltuieli legate de prestațiile artiștilor – onorariu, transport, cazare și masă), 5.000 de lei (costuri pentru sonorizare și lumini) și 25.000 lei – recepția”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ultimele Stiri
abonare newsletter