Actualitate

După ce "i-a altoit" din cauza deszăpezirii, Boc laudă clujenii pentru materialul din The Economist: "Eu sunt doar o piesă, este meritul comunității!"

Aflat la final de an, în toiul ultimelor calcule pentru bilanțul anului 2018, Emil Boc afirmă că materialul publicat în urmă cu câteva zile în revista The Economist este oglinda direcției în care se dezvoltă Cluj-Napoca.

Articolul apărut într-una din cele mai ilustre publicații britanice laudă ritmul de dezvoltare al Clujului, însă punctează succint și câteva probleme majore ale orașului, precum locuibilitatea sau prețurile ridicate. Cu toate acestea, edilul Emil Boc susține că The Economist reflectă situația din oraș și laudă la rândul lui clujenii pentru dezvoltarea orașului. În urmă cu doar câteva zile, acesta îi certa pe clujeni și le transmitea că "nu este o rușine să pună mâna pe lopată", în condițiile în care Clujul este încă înecat în zăpadă.

"Fără a face un bilanț, o sinteză a ceea ce se întâmplă la Cluj este articolul apărut în The Economist, o revistă cu vizibilitate mondială. Dacă suntem acolo, este extraordinar, dacă se și scrie de bine despre Cluj, este la superlativ. Tot efortul nostru în atâția ani, și nu doar efortul meu, pentru că eu sunt doar o piesă, ci a întregii comunități de a aduna tot ce este bun și de a pune Clujul pe direcția de dezvoltare, iată se vede și la nivel larg, european, mondial", a spus Emil Boc la un post de radio.


"Modelul nostru de dezvoltare, [...] modul de guvernare bazat pe colaborarea cu autoritățile statului și pe suplinirea avantajelor competitive ne arată că suntem pe drumul cel bun. Avem șansa de a avea talente în oraș, pornind de la cei 100.000 de studenți până la comunitatea de inovare, avem un avantaj în industrille de profil, IT, inovare, arte creative, sectorul cultural, servicii pe toate paliarele, de la serviciile medicale, care sunt de forță și de performanță, dar și cele financiar-bancare. Toate acestea, combinate cu calitatea vieții, care înseamnă să-ți placă să trăiești, să muncești la Cluj, să-ți întemeiezi o familie aici, să continui să fii un oraș "magnet", să fii un oraș sigur, arată că direcția pe care ne aflăm este una corectă", a comentat edilul.

"Aceste lucruri le adun și le monitorizez în permanență, în fiecare zi, în încercarea de a potența tot ce este pozitiv. Am pornit de la niște principii de bază, de bun-simț: sprijină tot ceea ce este pozitiv, ajută-i pe cei care fac lucruri bune, pune accent pe lucrurile care te unesc, nu pe cele care te dezbină, adună energiile pozitive de la toți, ia tot ce-i mai bun din fiecare. Să ne concentrăm, cei din autoritățile publice, pe lucrurile care pot ajuta comunitatea" - Emil Boc, primar Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter