Actualitate

Vin investitorii în Lomb? Primăria anunță că “Buftea de Cluj” a fost finalizat

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că Centrul Regional pentru Industrii Creative, cunoscut sub numele de Buftea de Cluj, a fost finalizat. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 14 milioane de euro.

Potrivit conducerii Cluj Innovation Park, care va administra centrul, de acest proiect vor beneficia 26 de companii, iar în ceea ce privește facilitățile de producție de film/TV, piața țintă este cea națională.

Suprafața nou creată a structurii de afaceri este de 13.256 mp și cuprinde birouri, ateliere de creație și spații multifuncționale.


În exteriorul construcției sunt amenjate un amfiteatru, platform cu gazon circulabil și spații exterioare deschise publicului pentru organizarea diverselor manifestări în aer liber.

Centrul dispune și de 334 parcări, atât în exterior (209), cât și în subsol (125).


Directorul Cluj Innovation Park, Alexandru Coroian, declara în luna august că sunt peste 50 de firme din domeniul filmului, proiectării şi designului industrial interesate să îşi deschidă afaceri în parcul industrial.

Prețurile de referință ale chiriei plătite de rezidenții Parcului Industrial Cluj Innovation Park sunt:


Spații de birouri în CREIC 6,7 euro/mp/lună
Ateliere de creație în CREIC 4,9 euro/mp/lună
Spații destinate producției de audio-video în CREIC 3 euro/mp/lună
Spații birouri în TEAM 5,6 euro/mp/lună
Hale microproducție TEAM 3,1 euro/mp/lună

Cluj Innovation Park, societatea înfiinţată să administreze proiectele falimentare Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) şi Centrul de sprijinire a afacerilor (TEAM) din Lomb, merge pe pierdere încă de la înfiinţare din 2014. Primăria se chinuie de patru ani să finalizeze lucrările la aceste proiecte care în prezent sunt ameninţate de alunecări de teren.


Datorii de 55.530 de lei, cifră de afaceri zero, pierderi de 258.263 de lei. Aşa se poate rezuma activitatea Cluj Innovation Park pe anul acesta, potrivit datelor publicate până în luna iunie. Unic acţionar la această societate este municipiului Cluj-Napoca.

Pe dealul Lomb, autorităţile locale construiesc Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC), cunoscut şi sub numele de Buftea de Cluj, şi centrul de afaceri TEAM. Ambele proiecte sunt realizate cu fonduri europene şi au acumulat întârzieri de ani de zile.


De ani buni se ştie că în zonă sunt probleme cu alunecările de teren, dar cu toate acestea Primăria a dat undă verde începerii lucrărilor. Drumul care va lega oraşul de viitoarele centre de afaceri din Lomb a luat-o la vale de nenumărate ori. Acesta trebuia finalizat în 2015. Valoarea contractului pentru drumul cu patru benzi este de 17,9 milioane lei. Drumul are o lungime de 1,6 kilometri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter