Actualitate

„Nebrazi” realizaţi din pahare, săgeţi, CD-uri, dopuri şi partituri, scoşi la vânzare în Cluj

Un târg de ”nebrazi” realizaţi din materiale neconvenţionale şi reciclabile: pahare din hârtie, reviste, partituri, săgeţi, CD-uri sau dopuri de sticle de vin s-a deschis, joi, la Cluj-Napoca, banii obţinuţi din vânzare urmând să fie donaţi Asociaţiei Tăşuleasa, pentru plantări şi reîmpăduriri.

Dan Clinci, organizatorul manifestării din partea Asociaţiei Urbannect, a declarat, joi, că nebrazii expuşi se vând cu preţuri cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

”Am deschis Târgul de nebrazi, unde sunt expuşi de către clujeni între 20 şi 30 de nebrazi, realizaţi din materiale neconvenţionale şi reciclabile. Am constatat inventivitatea autorilor, deoarece sunt nebrazi din spumă poliuretanică, pahare de hârtie, reviste, săgeţi folosite la concursuri de tir cu arcul, dopuri de la sticle de vin, CD-uri, partituri muzicale. În cadrul târgului, brazii se vând cu preţuri cuprinse între 200 şi 1.000 de lei, iar sumele rezultate se vor dona Asociaţiei Tăşuleasa Social pentru a-i folosi la acţiunile de plantare şi reîmpădurire”, a spus Clinci, citat de Mediafax.


Potrivit acestuia, prin organizarea târgului s-a dorit crearea unui brad ”altfel” pentru sărbătorile de iarnă, care să fie expus acasă sau la sediile de firme, pentru a nu mai tăiaţi brazi din pădure.

”Încercăm să salvăm brazi”, a precizat organizatorul manifestării.


Târgul de nebrazi este deschis până sâmbătă, iar vineri seara va fi organizat ”Cheful nebrăzarilor” în cadrul căruia creatorii de nebrazi se vor întâlni pentru o degustare de jumări şi vin fiert.

Etichete: brazi targ
Ultimele Stiri
abonare newsletter