Actualitate

Până când, dragi șoferi?! Bețivi la volan, prinși în serie de polițiștii rutieri

Agenții au oprit mai mulți șoferi care conduceau mașina după ce au consumat băuturi alcoolice. Dacă unii se urcă beți la volan, alții conduc fără nicio jenă fără a deține permis.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 12 decembrie, în jurul orei 18:25, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 30 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe drumul Sfântul Ioan către Calea Turzii. Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

Tot agenții de la Biroul Rutier au prins un alt bărbat beat, de 47 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe Calea Mănăștur către Calea Moților. Acesta avea o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceeași alcoolemie avea și un șofer de 55 ani, din Turda, prins de polițișitii turdeni în timp ce conducea vehiculul pe raza municipiului. Toți trei sunt cercetați acum pentru conducere pe drumurile publice în stare de ebrietate.


În timp ce unii se urcă la volan rupți de beți, alții conduc mașini și scutere fără a deține dreptul. Conform IPJ Cluj, la data de 12 decembrie, în jurul orei 06:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, Compartimentul Rutier au depistat un bărbat de 30 ani, din comuna Jucu, jud. Cluj, în timp ce conducea autovehiculul pe raza comunei Jucu, fără a poseda permis de conducere. Tot ei au depistat, în jurul orei 20:00, un bărbat de 24 ani, din comuna Dragu, jud. Sălaj, în timp ce conducea autovehiculul pe drumul public DJ 161 prin localitatea Luna de Jos, jud. Cluj.

Acesta a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de statul italian, dar, în urma verificării acestuia, s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. Tânărul este cercetat acum pentru "falsul material în înscrisuri oficiale", "uz de fals” și "conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal. De ultimul punct se face vinovat și un bărbat de 47 ani, din Cluj-Napoca, prins de polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 5 Poliţie, în timp ce gonea cu scuterul pe strada Romulus Vuia, neavând permis de conducere.

abonare newsletter