Actualitate

Opinie: PSD nu mai contează la Cluj...

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/02_ziua/edi03.jpg" border="0" /></p> <p><span style="font-size: x-small;">Cel puţin nu în prima linie a luptei pentru şefi a Consiliului Judeţean şi a Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ.</span></p>

Ieri, conducerea Uniunii Social Liberale (din care fac parte PNL+PC şi PSD) a decis să propună liderilor din Bucureşti numele candidaţilor pentru cele două funcţii: liberalii Horea Uioreanu şi Marius Nicoară. Unde sunt politicienii social-democraţi din Cluj? Ori nu au încăput de “colegii” lor liberali, ori au preferat să nu iasă în primul rând al scenei, de teama unei înfrângeri ruşinoase într-un fief portocaliu.

Oficial, rezultatele sondajelor comandate de USL i-au plasat mai bine în intenţia de vot a clujenilor pe cei doi liberali, a căror prestaţie electorală este, însă, binecunoscută (1).


Nu este pentru prima dată când PSD decide să aleagă non-combatul. Poate “se păstrează” pentru alegerile parlamentare. E, în definitiv, o decizie politică. Exact decizia care, paradoxal, ar putea să îi coste carierele pe Horea Uioreanu şi Marius Nicoară.

Să mă explic: o modificare a legislaţiei electorale, eventuala comasare a parlamentarelor cu localele în 2012, ar putea să îi impiedice pe cei doi politicieni să-şi depună candidaturile şi pentru Parlament.


Astfel, înfrângerea care se prefigurează potrivit sondajelor care au “transpirat” în presa locală (2), i-ar arunca pe Uioreanu şi Nicoară în afara politicii româneşti...

Paul NICULESCU

(1)


Alegerile locale pentru Consiliul Judeţean 2008

Marius Nicoară 24,92%


Alegerile parlamentare din 2008

Horea Uioreanu 7900 de voturi (36,84%) în Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor


Marius Nicoară 17.009 de voturi (26,06%) în Colegiul 3 Senat

(2)

Primăria municipiului Cluj-Napoca

1. Sorin Apostu /PDL – 48%

2. Marius Nicoară /PNL – 23%

Consiliul Judeţean Cluj

1. Alin Tişe /PDL – 58%

2. Horia Uioreanu /PNL – 20%

Sondaj realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter