monitorulcj.ro Menu
Actualitate

De 10 ani, Enterprise Europe Network sprijină IMM-urile ambițioase să crească și să se dezvolte la nivel internațional (P)

În data de 5 decembrie 2018, la Cluj-Napoca va avea loc workshopul aniversar intitulat: "De 10 ani, Enterprise Europe Network sprijină IMM-urile ambițioase să crească și să se dezvolte la nivel internațional".

Evenimentul organizat cu ocazia sărbătoririi a 10 ani de activitate a celei mai mari rețele de consultanță în afaceri și inovare în sprijinul IMM-urilor - Enterprise Europe Network - este susținut și promovat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, entități ale reţelei europene pentru întreprinderi.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, entități ale Enterprise Europe Network, organizează miercuri, 5 decembrie 2018, la Cluj-Napoca, workshopul cu titlul: "De 10 ani, Enterprise Europe Network sprijină IMM-urile ambițioase să crească și să se dezvolte la nivel internațional". Evenimentul aniversar va avea loc cu începere de la ora 10:00 la Grand Hotel Napoca, Str. Octavian Goga, nr. 1.


Încă de la înființarea sa în anul 2008, Enterprise Europe Network - rețeaua europeană pentru întreprinderi este prezentă în România, oferind servicii de consultanță în afaceri şi inovare IMM-urilor competitive și cu potenţial inovativ, care doresc să îşi extindă afacerile în străinătate.

La evenimentul aniversar sunt invitați să participe atât reprezentanți ai IMM-uri care au beneficiat de serviciile oferite de Enterprise Europe Network, cât și ai IMM-urilor care doresc să identifice posibilități concrete de dezvoltare pe plan internațional prin intermediul serviciilor de consultanță și inovare oferite de experții rețelei. Totodată, la workshop sunt așteptați să ia parte și reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor, ai mediului academic, ai administrațiilor locale, precum și reprezentanți media, pentru a cunoaște și promova realizările Enteprise Europe Network în Transilvania.


În deschiderea workshopului, dl. Alin Ivan – Consultant in management în cadrul Integrated Consulting Group România - va prezenta provocările IMM-urilor într-un mediu de afaceri competitiv, cu schimbări rapide și supraîncărcat cu informații, caracterizat de volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate antreprenorială.

D-na. Michaela Mihăilescu – Expert tehnic în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest va face o scurtă prezentare a serviciilor Enterprise Europe Network oferite IMM-urilor în mod gratuit, prin care consultanţii reţelei pot sprijini IMM-urile în creşterea gradului lor de competitivitate.


În continuarea evenimentului, d-na. Simona-Clara Bârsan - Director al Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca va aduce în atenția participanților la workshop serviciile de inovare oferite de Enterprise Europe Network, precum și un instrument de evaluare a capacității managementului inovării, deosebit de util pentru creșterea rezultatelor din inovare.

Participanții la workshopul aniversar vor putea afla și despre oportunități de dezvoltare a afacerilor prin programul Orizont 2020 și noul programul al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare 2021-2027- Orizont Europa, informații care vor fi furnizate de dl. Cristian Ormindean - Fundaţia „Centrul Român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii” Bucureşti.


În ultima parte a workshopului vor fi prezentate rezultatele deosebite obținute de cele două organizații membre Enterprise Europe Network, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și, respectiv, Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, participanții fiind invitați să ia parte în mod activ la discuțiile care vor avea loc cu acest prilej.

Evenimentul de sărbătorire a 10 ani de existență activă a Enterprise Europe Network se înscrie în programul de activităţi promovat de consorţiul BISNet Transylvania, fiind susţinut de către Comisia Europeană - Agenţia Executivă pentru IMM-uri (EASME), prin programul European COSME (Programul pentru competitivitatea întreprinderilor şi pentru IMM-uri).


Despre Enterprise Europe Network

De mai mult de 10 ani, Enterprise Europe Network reprezintă cea mai mare rețea de consultanță în afaceri și inovare pentru IMM-uri, cuprinzând peste 600 de organizații membre  în 67 de ţări din întreaga lume. Enterprise Europe Network a fost creată de către Comisia Europeană în anul 2008 pentru a veni în sprijinul IMM-urilor, dar şi al întreprinderilor mari, al centrelor de cercetare sau al universităţilor din toată Europa, având ca scop creşterea competitivităţii economice şi a gradului de inovare al acestora. Serviciile de asistenţă oferite IMM-urilor de către Enterprise Europe Network sunt gratuite, având un caracter complex şi specializat, dintre care se menționează: identificarea de parteneri de afaceri din străinătate; consultanță cu privire la programele europene de finanțare și acces la finanțare; asistenţă la elaborarea propunerilor de proiecte în cadrul programelor cu finanţare europeană; evaluarea capacităţii de management al inovării, în vederea participării la programele europene de finanțare a IMM-urilor inovative; promovarea tehnologiilor şi produselor inovative româneşti, în scopul identificării de investitori potriviţi şi realizarea de transfer tehnologic transnaţional.

 

Contact:

Biroul PR şi Comunicare CENTI Cluj-Napoca

Tel: +40 264-420590; Fax: +40 264-420667

E-mail: centi@icia.ro; Web: www.centi.ro