Actualitate

O nouă bază sportivă va fi construită în zona „La Terenuri”. Lucrările vor demara cel devreme anul viitor

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a anunțat, încă de anul trecut, că pe locul La Terenuri, aflat de ani de zile în paragină, va fi construită o bază sportivă pe modelul celei din Gheorgheni. Totuși, lucrările ar urma să înceapă cel mai devreme anul viitor.

Așa cum Monitorul de Cluj scria în luna iulie, Primăria Cluj-Napoca s-a apucat de reamenajat zona de agrement „La Terenuri” din cartierul Mănăștur.

Edilul municipiului a spus, zilele acestea, la un post de radio, că în cazul „La Terenuri”, Primăria Cluj-Napoca lucrează în acest moment la realizarea PUZ-ului, urmând ca licitațiile pentru realizarea lucrărilor să se finalizeze anul viitor.
„Este PUZ-ul lansat spre licitație să se finalizeze și anul viitor vom trece la aprobarea lui și la realizarea acolo a unui parc modern după modelul celei din Gheorgheni. Cu siguranță, da, se va face”, a declarat primarul Emil Boc.


Baza sportivă va costa 1,52 milioane de euro, bani care ar uma să vină din bugetul Primăriei Cluj-Napoca, va fi construită în Mănăștur, în zona “La Terenuri”, și va fi o copie fidelă a celei din Gheorgheni.

În caietul de sarcini se menționează următoarele aspecte:
„Parcul va fi conceput ca un mixaj funcțional destinat mai multor tipuri de activități: sportive (terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, cu noctură și acces liber fără rezervare, amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach volei cu nisip, terenuri sintetice de baschet, tenis de masă, mese de șah, aparate fitness etc); se vor amenaja zone cu aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, patinoar; funcțiuni de alimentație publică; modernizarea căilor de acces la amplasament dinspre zona Mehedinți, extinderea rețelei de străzi/trasee pietonale precum și multiplicarea opțiunilor de traversare a pârâului Calvaria, realizarea de pasaje pietonale; camere video de supraveghere, wi-fi. Terenul de studiat cuprinde zona de reglementat în suprafață totală de 4,3 hectare. Terenul care urmează a fi reglementat în vederea amenajării bazei sportive și de agrement este în suprafață de 7280 mp, aflat în proprietatea municipiului Cluj-Napoca, respectiv imobile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice și/sau aflate în proprietate privată a municipiului”.


Potrivit municipalității, imobilele afectate de construcția bazei sportive vor fi expropriate.

„Dorim să reproducem în oglindă în Mănăştur în zona La Terenuri o structură similară a unei baze sportive pentru toţi clujenii. Baza sportivă va avea trei terenuri de fotbal, cu drenaj, cu instalaţie de irigaţie programabilă, cu nocturnă. De asemenea, cu ceea ce înseamnă vestiar, duşuri, grup sanitar, sală masaj, cabinet medical, sală de forţă, facilităţi specifice unei baze sportive de perfomanţă”, a spus Emil Boc la începutul anului.


Primăria spune că zona “La Terenuri” din cartierul Mănăștur este un teren viran situat la marginea cartierului, utilizat informal ca loc de joacă sau de grădinărit urban.

Cine locuiește în Mănăștur, își aduce aminte că, odată, zona "La terenuri" era dotată cu echipamente pentru baschet, fotbal, tenis de câmp, bănci sau mese, dar, ca orice lucru care nu are niciun stăpân, a fost în scurtă vreme distrusă. Acum, la tot pasul întâlnești gunoaie de tot felul, bănci distruse, au rămas câteva picioare de beton cu fiare ieșite în afară, sticle sparte, pe scurt, zona arată ca după bombardament, complet distrusă.


Citește și: Schimbarea la față a zonei “La Terenuri”. Răsare o bază sportivă la fel ca în Gheorgheni

Ultimele Stiri
abonare newsletter