monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ce trebuie să iei în calcul la cumpărarea unui fotoliu de puf (P)

Îți amintești cât de distractivă a fost prima ta întâlnire cu un fotoliu de puf? Deși este posibil ca aceasta să fi fost acum mulți ani, nimeni nu poate uita amuzamentul și momentele plăcute avute în preajma acestei piese de mobilier.

Astfel, dacă dorești să aduci înapoi acele amintiri sau dacă vrei ca și copiii tăi să aibă parte de ele, poți achiziționa un fotoliu de puf care să aducă un strop de culoare și dinamism în interiorul casei tale! Denumite și beanbags, acestea au revenit în topul preferințelor multor utilizatori grație produselor noi, de cea mai bună calitate. Iată ce trebuie să știi despre caracteristicile unui fotoliu de puf:

Ține cont de material


Printre cele mai comune materiale folosite la căptușirea unui fotoliu de puf este vinilinul. Acest material durabil este recomandat camerelor răcoroase, deoarece, la temperaturi înalte, se poate încălzi cu ușurință, devenind lipicios.
Ca alternativă la vinilin, poți folosi bumbacul, un material care îți lasă pielea să respire și este foarte confortabil. Din păcate, acestuia îi lipsește rezistența la umezeală sau la petele de orice fel.
Printre cele mai populare alegeri din prezent se numără și fotoliile din poliester sau nylon, care sunt ușor de curățat, fiind de asemenea tratate cu straturi speciale ce împiedică acțiunea umezelii.
Una din opțiunile populare este și microfibra. Moale și confortabilă, aceasta are rezistență crescută la degradare. Din păcate, la fel ca bumbacul, este vulnerabil la acțiunea petelor.
Pentru cei pretențioși, există întotdeauna varianta unui fotoliu de puf din piele, care este foarte durabil în comparație cu alte materiale.

Ia în calcul și forma


Cu toate că, inițial, cel mai des întâlnit model de fotoliu de puf avea o formă rotundă, în prezent acestea au o multitudine de forme și culori, fiind potrivite oricărui spațiu! Din acest motiv, dacă dispui de o cameră de dimensiuni reduse sau dacă are o formă specială, poți înlocui mobilierul obișnuit cu un fotoliu cu puf, care va face deliciul musafirilor tăi! De asemenea, dacă dispui de un spațiu mai extins, poți achiziționa un fotoliu de puf XXXL. Suntem siguri că odată ce te întinzi pe un astfel de fotoliu, nu vei mai dori să te întorci la mobila tradițională!

Unde îl vei amplasa?


Dacă vei achiziționa un fotoliu de puf pentru dormitor, este indicat să alegi un material confortabil, care să se integreze de asemenea în schema cromatică a camerei tale. Pentru camera celor mici, poți opta pentru poliester sau alt material, ce poate fi curățat cu ușurință. Alege o culoare amuzantă sau o formă distractivă și privește zâmbetele de pe chipul lor. În cazul în care îți achiziționezi un fotoliu de puf pentru gaming, alege un model mai mare, în care poți sta rezemat când folosești consola. Pentru a transforma această zonă într-una de relaxare, este foarte simplu: mai adaugă un beanbag!

Nu doar pentru casă


Cu toate că am discutat până acum doar despre mediul din casă, sunt puțini cei care cunosc faptul că un fotoliu de puf se pretează de cele mai multe ori și ca saltea pentru piscină. De asemenea, constituie un decor perfect pentru grădină, în special modelele rezistente la umezeală sau la alte capricii ale vremii.
Folosește motorul de căutare FAVI.ro, descoperă gama selectă de modele - https://favi.ro/produse/categorie/saci-de-sezut - și oferă-i căminului tău un plus de confort: un fotoliu de puf, potrivit nevoilor tale!