Actualitate

Palfi Zoltan, pe ultimul drum. „A fost un om înţelept, care a căutat mereu să clădească”

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/02_ziua/02 laszlo borbely inmormantare palfi zoltan rp 05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Câteva zeci de persoane l-au condus ieri pe ultimul drum pe deputatul clujean Palfi Mozes Zoltan.

Rude, prieteni şi apropiaţi ai parlamentarului Palfi Mozes Zoltan au participat ieri la ceremonia religioasă de la Capela Cimitirului Central din Cluj-Napoca.

La ceremonie au participat, de asemena, oficialităţi şi colegi de partid ai deputatului, consilieri locali şi judeţeni din UDMR. Printre aceştia s-a numărat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, liderul UDMR Cluj, Mate Andras, şi fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs. Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară a depus, la rândul său o coroană de flori.


Un bun prieten şi unul dintre fondatorii UDMR Cluj

“A avut foarte mulţi prieteni, a fost un prieten bun pentru toţi. A fost de asemenea, un om care a vrut să ajute comunitatea, pe cea de la Cluj şi nu numai. A fost un om înţelept, care a căutat mereu să clădească. Este o mare pierdere pentru noi toţi”, a spus, după ceremonia religioasă de la Capela Cimitirului Central, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.


La rândul său, liderul UDMR Cluj, Mate Andras a declarat că se bucură că a avut ocazia să lucreze cu un “om cum a fost Palfi”. “Am lucrat cu el din 1996, a fost un om deosebit, iar în politică pot spune că a fost unul dintre fondatorii UDMR Cluj”, a afirmat Mate.

Palfi Mozes Zoltan se afla la primul mandat de parlamentar. El a fost ales deputat, în 2008 în colegiul nr. 9 Cluj, după ce anterior fusese vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Ca deputat, era membru în Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Palfi Zoltan s-a născut în 5 septembrie, 1943.


Palfi Mozes Zoltan a murit luni seară, la vârsta de 67 de ani, la Clinica de Chirurgie 1 din Cluj-Napoca, unde fusese internat în urmă cu două săptămâni. El a murit după ce a intrat în comă diabetică.

Palfi Zoltan a fost înmormântat în Mihai Viteazu, localitatea în care s-a născut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter