Actualitate

Bancă “smart” şi internet gratis. Cum arată Piața Mihai Viteazu după modernizare – VIDEO

Primăria Cluj-Napoca a amplasat și o bancă "smart" pentru trecători în Piața Mihai Viteazul, ce se alimentează cu energie solară și permite încărcarea telefoanelor sau tabletelor. De asemenea, municipalitatea oferă clujenilor și turiștilor acces gratuit la internet Wi-Fi în zona Pieței Mihai Viteazul.

Primarul Emil Boc a postat pe contul de Facebook o filmare după finalizarea lucrărilor la Piaţa Mihai Viteazu. Aici, de Ziua Naţională a României vor avea loc depuneri de coroane.

Manifestările organizate de Primăria Cluj-Napoca în Ziua de 1 Decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a României, vor începe la ora 9.00 cu ceremonialul depunerii de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul.


“Investiția realizată de Primăria Cluj-Napoca pentru reabilitarea Pieței Mihai Viteazul a cuprins lucrări de consolidare, restaurare și conservare pentru statuia ecvestră a domnitorului, lucrări de reabilitare ale pieței pe o suprafață de aprox. 4.000 mp, inclusiv montarea de piatră naturală, îmbunătățirea zonelor verzi și reabilitarea vechiului sistem de iluminat public, pentru reducerea consumului de energie electrică”, spune Boc.

Potrivit primarului, în ceea ce privește statuia domnitorului Mihai Viteazul, aici au avut loc lucrări de consolidare, restaurare și conservare.


“Lucrările au început pe data de 13 aprilie 2018 și au inclus restaurarea statuii și a celor trei fresce laterale, refacerea soclului, reamenajarea scuarului”, spune Boc.

Lucrările de reparații la ansamblul statuar au fost executate de către Asocierea S.C. Euras S.R.L. - S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L., subcontractant S.C. ADD Concept S.R.L., valoarea totală a proiectului fiind de 3.298.890,15 lei cu TVA.


„În privința Pieței Mihai Viteazu, Primăria Cluj-Napoca a realizat o serie de lucrări pentru îmbunătățirea zonelor pietonale, a spațiilor verzi și iluminatului public - de la pavare la plantări de arbori cu balot, lucrări la stația de autobuz etc. Valoarea lucrărilor: 2.307.839,58 lei fără TVA. În urma reabilitării sistemului de iluminat s-a înlocuit rețeaua de alimentare și s-au montat următoarele echipamente: 24 sisteme de iluminat tip bolard, 4 sisteme de iluminat public și arhitectural pentru statuia lui Mihai Viteazul (dotate cu proiectoare și camere de luat vederi), 5 sisteme de iluminat pietonal în zona stației de autobus, 3 firide pentru asigurarea alimentării cu energie electrică”, a mai spus primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter