Actualitate

Peste 600 de clujeni au donat sânge în cadrul unei campanii organizate de UBB Cluj

Cea de-a VI-a ediție a campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”, organizată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a reușit să strângă aproape 580 de donatori acceptați dintre cele peste 600 de persoane care s-au prezentat în cele 5 zile ale campaniei.

Campania de donare de sânge s-a desfășurat în perioada 19-23 noiembrie 2018, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și la Centrul mobil de donare amenajat, în primele două zile ale campaniei.

Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj, a declarat că este un rezultat îmbucurător participarea unui număr atât de mare de oameni la campania de donare de sânge.
„Campania, care a devenit deja o tradiţie pentru Universitatea Babeş-Bolyai, are un ecou şi un impact din ce în ce mai mari în comunitatea clujeană. Reuşim să atragem un număr din ce în ce mai mare de donatori de la o ediţie a campaniei la alta, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că suntem pe drumul cel bun şi că am făcut paşi importanţi în direcţia obiectivului final al acestei iniţiative, acela de a genera un comportament constant în sensul donării de sânge”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.


Ajunsă la cea de-a șasea ediție, campania inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai a cuprins, pe lângă donarea propriu zisă, care a avut loc în perioada 19-23 noiembrie 2018, o campanie în cadrul căreia studenţii voluntari ai Universităţii Babeş-Bolyai au informat peste 5.000 de clujeni cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

abonare newsletter