Actualitate

Nasra: Deficitul de creşe din Cluj-Napoca, o problemă nesoluţionată

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra atrage atenția asupra deficitului de creşe care rămâne una dintre problemele nesoluţionate importante din Cluj-Napoca, peste 900 de copii rămânând fără loc în creșe în acest an.

Nemulţumirea părinţilor şi creşterea evidentă a numărului de cereri, an de an, reprezintă un deficit care trebuie tratat în cel mai serios mod, cu soluţii imediate, apoi pe termen mediu şi lung, spune Horia Nasra.

Președintele PSD Cluj le atrage atenția primarului Emil Boc și viceprimarului Dan Tarcea că deficitul de creşe putea fi rezolvat prin construcţia de creşe cu bani obținuți din fonduri europene și fonduri proprii.
„Emil Boc şi Dan Tarcea au fugit de responsabilitatea soluţionării deficitului de creşe, organizând un grup de lucru pentru a găsi soluţii la această problemă. Soluţiile concrete, după cinci luni, lipsesc cu desăvârşire. Guvernul PSD a alocat anul trecut 17 milioane lei pentru construirea a două creşe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca şi alte două în comunele Baciu şi Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, însă este nevoie şi de implicarea primarului Emil Boc în această speţă. Concret, deficitul de creşe putea şi poate fi rezolvat doar astfel: construcţia de creşe, obţinerea finanţării prin fonduri europene, din bugetul propriu şi finanţare guvernamentală. Îi sugerez primarului să se apuce de treabă şi să rezolve problema creşelor pentru ca în vara lui 2019 să nu ne mai confruntăm cu această problemă”, a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.


În luna august al acestui an, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a promis că alte 320 de noi locuri în creşele din Cluj-Napoca vor fi date în folosinţă până în 2020.
„În acest moment există 1142 de locuri în creşele din municipiul Cluj-Napoca şi doar din 2016 încoace pot spune că am dat efectiv în funcţiune 265 de locuri în creşe. Constant, Primăria a avut şi are ca preocupare crearea de noi locuri în creşe. În luna octombrie vor mai fi finalizate 80 de locuri pe strada Donath şi mai sunt două creşe în construcţie cu termen de finalizare 2020, 120 de locuri pe Grigore Alexandrescu şi 120 de locuri pe Meziad. În anul 2018, au fost disponibile 570 de locuri și s-au depus 1475 de dosare de înscriere”, declara Emil Boc, în luna august.

Pentru ocuparea locurilor în creșe, potrivit noului regulament, în ceea ce privește familia biparentală, fiecărui părinte care are domiciliul în municipiul Cluj-Napoca i se alocă 5 puncte, iar fiecărui părinte care are o viză de reședință în municipiul Cluj-Napoca i se alocă 2 puncte. În privința familii monoparentale, părintelui unic care are domiciliul în municipiul Cluj-Napoca i se alocă 10 puncte, iar celui cu viză de reședință în Cluj-Napoca i se aloca 4 puncte.


Boc promite încă 320 de noi locuri în creşele din Cluj-Napoca. Peste doi ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter