Actualitate

Scăpăm de înghesuiala din Aeroport! Spaţiile de aşteptare din terminalele de plecări se vor dubla.

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj-Napoca va inaugura în decembrie noi porți de îmbarcare situate la terminalul de plecări. Aceste noi porți vor ajuta la descongestionarea traficului de pasageri.

Aeroportul Cluj şi-a reorganizat activitatea în terminalul de plecări la etaj, având nevoie de spaţii suplimentare după ce în anumite ore de vârf spaţiile de aşteptare sunt insuficiente. Aeroportul a finalizat licitația pentru a recompartimenta etajul de la terminal plecări, aşa încât numărul de spaţii de aşteptare se vor dubla.

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a declarat că luna viitoare vor fi inaugurate două porți la etaj, în zona terminalului de plecări, care fac parte dintr-un plan strategic pentru dezvoltarea infrastructurii şi pentru dezvoltarea traficului.


“Terminăm anul cu o ușoară creștere a traficului aerian. S-au reluat zborurile și pe aeroportul din Târgu Mureș. Noi am avut înainte o creștere mai importantă din cauză că aeroportul din Târgu Mureș a fost închis. Avem și o competiție foarte mare, dar avem și o ușoară creștere. Anul următor sperăm să începem construirea unei căi noi de rulare, estimată la aproximativ 60 de milioane de lei. De asemenea, avem proiecte și studii pentru a ajunge la 7 milioane de pasageri. Avem o dezvoltare foarte importantă. În curând o să inaugurăm noi spații pentru pasageri la etaj”, a spus Ciceo.

Inaugurarea noilor spații va avea loc în 11 decembrie. Traficul de pe Aeroportul Internațional Cluj, la finalul anului 2018, se apropie de 3 milioane de pasageri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter