monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un CD cu muzică clasică – un cadou minunat pentru bebeluși și mămici stresate (P)

Nu este nici un secret că muzica clasică este recomandată a fi ascultată de bebeluși pe motiv că ar ajuta la dezvoltarea nivelului de inteligență.

În timp de această teorie este când susținută de oamenii de știință, când puternic atacată tot de ei, un lucru este sigur, muzica joacă un rol foarte important în viața tuturor, chiar din primele zile de la naștere. Dacă ești o mămică ce vrea să se bucure de momente speciale cu bebelușul, află de ce un CD cu muzică clasică sau un CD cu cantecele pentru copii este o alegere potrivită.

CD-ul cu muzică clasică – învață bebelușul sunetele nealterate ale muzicii


Muzica clasică este considerată ca fiind cea mai înaltă și de calitate formă a sunetului melodios. Asta deoarece se prezintă în forma cea mai pură, nealterată de tehnologie. Instrumentele meșteșugite cu multă migală sunt capabile să emită sunete care să trezească emoții puternice. De fapt muzica poate fi direct responsabilă de eliberarea dopaminei, hormon despre care se știe că are legătură cu plăcerea. Muzica clasică în mod deosebit poate să trezească sentimente deosebite, de multe ori trăiri complexe.
Din moment ce este puțin probabil să ai o orchestră care să cânte la comandă chiar la tine acasă, cea mai la îndemână metodă de a avea acces la acest tip de muzică este prin intermediul CD-urilor cu muzică clasică. Mozart, Beethoven, sau Chopin sunt în mod special preferați de cei mici, aceștia reacționând diferit când astfel de muzică începe să se audă. Se crede că bebelușii pot percepe foarte rapid diferitele genuri muzicale, și că muzica clasică îi face să reacționeze cel mai activ, aceștia mișcându-se mai mult, în timp ce ritmul cardiac este accelerat.
De fapt, multe clinici din Statele Unite ale Americii, Canada sau Marea Britanie, redau CD-uri cu muzică clasică la un volum potrivit în sălile de nașteri sau de monitorizare a copiilor. De fapt, toate instituțiile preșcolare din Florida (SUA), sunt obligate prin lege să redea CD-uri cu muzică clasică, pentru a dezvolta simțul cultural al copiilor.

CD-urile cu muzică românească pot contribui la dezvoltarea rapidă a limbajului


Se spune că limba maternă este limba inimii. Orice informație exprimată în limba în care ai crescut are puterea de a te sensibiliza la un nivel cu totul aparte. Același lucru îl putem spune și despre muzică. Nu doar cuvintele ci și acordurile specifice, cele tradiționale, pot  atinge coarde sensibile ale emoțiilor, dezvăluindu-le mai apoi în cele mai pure forme: zâmbet, hohote de râs, lacrimi de emoție și bucurie, liniște și euforie.
Muzica este un mijloc mnemotehnic foarte eficient. Cu siguranță ți s-a întâmplat să reții o poezie mai bine pentru simplul motiv că ai cântat-o sau ai reușit să înveți mai rapid o limbă străină ascultând cântece în limba respectivă. Poți folosi CD-uri cu muzică românească pentru a accelera procesul de asimilare al limbajului matern de către bebeluș. Mai mult decât atât, ajuți la dobândirea și consolidarea identității culturale ale copilului tău. Momentele pe care le poți petrece cu bebelușul bucurându-te de ce auzi de pe CD-urile cu muzica românească preferată, sunt deosebite deoarece sentimentele tale de relaxare și bucurie i se vor transmite cu siguranță.

Unde găsești CD-uri cu muzică ieftine?


Probabil că îți este mai greu să te gândești la un magazin fizic care să mai vândă CD-uri cu muzică în ziua de azi. Din fericire, ai multe șanse să găsești un magazin de muzică online. Bineînțeles că poți cumpăra un album în format strict electronic. Problema este că e mai greu de făcut cadou, și nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai când efectiv ți în mână muzica scrisă pe un suport palpabil.
Într-un music shop din România online, vei găsi atât CD-uri cu muzică nouă, cum ar fi K-POP sau cele mai râvnite lansări de albume POP, cât și CD-uri cu muzică clasică de la cei mai renumiți compozitori, precum și clasicele șlagăre românești care au rămas în moștenirea noastră culturală și în memoria sentimentelor noastre.
Muzica poate crea atmosfera perfectă pentru dezvoltarea armonioasă, nu doar a bebelușului tău, dar și a relației dintre tine și el și dintre el și lumea exterioară. Muzica îl va face să își dezvolte inteligența emotionala potrivit sfaturilor celor de la Babyneeds.ro despre bebelusii de 4-5 luni, depinde doar de tine să i-o oferi cadou.