Actualitate

Tot ce trebuie să știe pensionarii clujeni pentru a circula gratis cu autobuzul în 2019

Eliberarea abonamentelor de călătorie pentru pensionari se va face începând de luni, 5 noiembrie. Reprezentanții Companiei de Transport Public Cluj-Napoca le transmit persoanelor vârstnice ce să aibă asupra lor pentru a beneficia de gratuitate.

Toate persoanele vârstnice și pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul Cluj-Napoca, cu vârsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie, precum și persoanele vârstnice și pensionarii cu vârstă sub 70 de ani, cu veniturile lunare pe cuponul de pensie sub 1.700 lei  beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca și pe raza comunelor Apahida, Baciu și Florești. De aceeași facilitate beneficiază toți cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca, indiferent de cuantumul venitului.

De asemenea, toate persoanele vârstnice și toți pensionarii cu vârsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie cuprinse între 1.701 și 1.900 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe o singură linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.


Comunicăm persoanelor care se încadrează în aceste plafoane, precum și celor care au deja un abonament valabil, că eliberarea abonamentelor pe anul 2019  se va desfășura în perioada 5 noiembrie-15 ianuarie 2019.  Abonamentele pentru pensionari și persoanele vârstnice se vor emite pe carduri de călătorie contactless nominale.

Documentele necesare


buletin în original
ultimul cupon de pensie în original și o copie se predă
cardul de transport - pe el se încarcă abonamentul pentru anul 2019
pentru persoanele care nu au mai avut card -  se completează “Cerere Primul Card” - se predă
pentru persoanele care au avut card dar s-a pierdut/furat/deteriorat – se achită contravaloarea pentru emiterea unui card nou și se completează “Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat” - se predă
pentru pensionari pe caz de boală -  decizia medicală în copie - se predă
pentru pensionarii urmași orfani cu vârsta de până la 26 ani ( elevi, studenți)- decizia de pensie de urmaș în copie - se predă și carnetul de elev/student vizat pe anul școlar/universitar în curs, în copie - se predă.

Utilizarea cardului de călătorie contactless:


Cardul se validează la fiecare călătorie, astfel: se apropie cardul de zona marcată pe carcasa neagră a validatorului. Se menține cardul nemișcat până la confirmarea validării pe fundal verde.  Abonamentul pe linii este valabil și pe altă linie decât cea din abonament, dar numai pe traseul comun. Trebuie apăsat butonul „tronson comun” înainte de a apropia cardul pentru validare. Validarea pe tronson comun se face pe proprie răspundere a călătorului.

În cazul pierderii/ furtului/ deteriorării cardului, acesta va fi blocat la cererea posesorului, iar titlurile de călătorie vor putea fi transferate pe un nou card (costul cardului nou emis va fi suportat de deținătorul cardului).


Cardul (suportul de plastic) poate fi folosit circa 3 ani de la data emiterii, perioadă  în care nu va trebui emis un nou card, noile abonamente  înregistrându-se pe cardul existent.

Cardurile de transport se emit și se reîncarcă în următoarele locații:  abonamente CTP - Bd. 21 Decembrie 1989, abonamente CTP - Piața 1 Mai, Primăria de pe Moților și Primăriile Grigorescu, Iris, Mănăștur, Someșeni și Zorilor.


CITEȘTE ȘI

65.000 de pensionari vor circula și în 2019 gratuit cu autobuzul în Cluj. Boc: “Mulți mă critică, dar toți veți ajunge pensionari”

Ultimele Stiri
abonare newsletter