Actualitate

Delegaţii la Marea Unire din 1918, onoraţi cu titlul "Clujean de onoare"

Delegaţilor pe care i-a avut judeţul la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, le va fi conferit post-mortem titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Cluj - "Clujean de onoare", printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj adoptată miercuri.

"Comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârşirea statului naţional român, realizată prin unirea provinciilor româneşti cu România. Având în vedere contextul istoric în care ne aflăm şi pentru a marca cei 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, apreciem că se impune a-i cinsti aşa cum se cuvine pe cei care au contribuit la înfăptuirea acestui act istoric. Considerăm oportun a ne dovedi respectul şi preţuirea faţă de toţi participanţii desemnaţi din partea cercurilor electorale şi localităţilor şi delegaţii de drept, desemnaţi din partea instituţiilor, societăţilor să participe la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 cărora să le fie conferit, post-mortem, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Cluj - Clujean de onoare", se arată în referatul proiectului de hotărâre a CJ, potrivit Agerpres.

Printre cei cărora li se acordă titlul respectiv se numără Iuliu Hossu, Emil Haţieganu şi Amos Frâncu, dar lista cuprinde aproximativ 450 de nume.

Ultimele Stiri
abonare newsletter