Actualitate

A 133-a ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, se va desfășura la Cluj-Napoca o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 133-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).

Sunt invitați toți clujenii care au bicicletă. Întâlnirea participanților va fi în PIAȚA UNIRII, începând cu ora 10:45. Startul efectiv al marșului va fi la ora 11:00, urmând să dureze circa o ora și jumătate. Prognoza meteo e favorabilă.

Traseul vizează de această dată zona centrală și pericentrala și cartierul Grigorescu, cu plecare și final în p-ța Unirii. Concret, traseul este: Piața Unirii - Bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - Cl. Dorobanților - str.S.Petofi - Bd. 21 Decembrie 1989 - str.R.Ferdinand - p-ta M.Viteazu -  str. I.P.Voitesti - str.Decebal - str. E.Petrovici - str. Traian - str.Dacia - str.Gen.Dragalina - str. Donath - str. Miraslau - bd. 1 Decembrie 1918 - pasarela peste Someș - pistă bicicletă mal drept Someș - str. Uzinei Electrice - str.Stadion - Parcul Central S.Bărnuțiu - str. Emil Isac - str.Petru Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii.


Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că mijloc cotidian de transport în oraș, componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa e progres în domeniul infrastructurilor biciclistice, anul 2018 fiind unul de stagnare, autoritățile locale limitându-se la promisiuni și la refacerea câtorva marcaje de piste vechi, mențînându-se calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficență la lipsa de continuitate, de la prezența diverselor obstacole la marcaje și indicatoare rutiere lipsa, neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier.

Ultimele Stiri
abonare newsletter