Actualitate

În secolul XXI, la doi pași de Cluj - Un COPIL de 9 ani MUNCEȘTE PE 10 LEI ZIUA. Ce fac părinţii şi autorităţile locale?

În secolul 21, la doi pași de Cluj, într-o comună în care apartamentele și casele se vând cu sume de 40-50 de mii de euro, copiii sunt puși la muncă pentru 10 lei ziua.

Un băiat în vârstă de nouă ani a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce un vecin băut l-a lovit accidental, cu sapa, în cap.
Totul s-a întâmplat în localitatea Apahida, localitate din zona metropolitană a Clujului.

Potrivit Gazeta de Cluj, băiatul în vârstă de 9 ani a fost lovit cu sapa de un vecin, aflat sub influența alcoolului, pe care îl ajuta în gospodărie. Copilul ţinea tulpinile de porumb pentru ca bărbatul să le taie cu sapa, lucru ce în mod normal se face cu securea. După două-trei lovituri reuşite, bărbatul l-ar fi nimerit pe copil în cap, apoi a anunţat ambulanţa să vină să-l salveze pe băiat.


„Gospodarul” l-ar fi pus pe copil să facă această muncă după ce, l-ar fi plătit cu suma de 10 lei.
Acum părinţii copilului sunt hotărâţi să meargă până-n pânzele albe împotriva vecinului care le-a rănit copilul. Dar nu au o explicație pentru prezența copilului la muncă în casa vecinului.

„La nivelul Postului de Poliție Comunal Apahida a fost înregistrat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Polițiștii fac cercetări pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care minorul a suferit leziuni”, a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Etichete: copil apahida
Ultimele Stiri
abonare newsletter