Actualitate

Scandal pentru doi metri de pământ. Un bărbat face legea într-un sat din Cluj

O femeie din satul Sânioana, comuna Țaga susține că este terorizată de un vecin pe care l-a ajutat de multe ori de-a lungul ultimilor cinci ani. Bărbatul și-a făcut gardul pe proprietatea femeii, susținând că aceasta a fost de acord.

Dis de dimineață, clujeanul Vasile Cheteleș a fost sunat de mama sa, o femeie simplă de la țară, plângând, că vecinul a început să construiască un gard pe proprietatea lor. Bărbatul, pe numele său Marius Mărginean este cunoscut în tot satul pentru ilegalitățile pe care le-a făcut. Orice discuție calmă a fost în zadar, așa că Vasile a apelat la ajutorul presei, sperând că omul va fi rațional.

De la prieteni la dușmani

Marius Mărginean este piscicultor și a amenajat un lac în satul Sânioana, vizavi de Terezia Cheteleș, o pensionară care l-a ajutat de-a lungul timpului cu tot ce i-a stat în putință. Însă, după cum se spune, „le dai un deget și îți iau toată mâna”, piscicultorul a început să își permită din ce în ce mai multe, ajungând să intre în terenul vecinei sale, care este alăturat proprietății lui. Astfel a început să construiască un gard. Terezia când a văzut, l-a luat la rost, iar, din spusele ei, bărbatul i-ar fi răspuns: „Dacă vreau, mut gardul și cu doi metri mai încolo”. Emotivă din fire, femeia a început să plângă și și-a contactat disperată fiul, să vină în ajutorul ei.


„La început ne-am înțeles bine, ne-am ajutat. I-am dat curent până a început să construiască. L-am lăsat să depoziteze tot felul de lucruri în curtea noastră. El a avut un gard lângă șanțul care trece printre terenul meu și al lui. A curățat șanțul pentru că i-ar fi spus primarul. După aia, toată mizeria a aruncat-o pe terenul meu. Aveam câțiva pruni, i-a rupt din rădăcini. Când a auzit că vine presa, a început să adune mizeriile de pe terenul meu. Dimineață când am văzut că începe să construiască gardul am început să tremur și să plâng”, povestește Terezia Cheteleș.

Bărbatul are numeroase ilegalități la activ

Marius Mărginean însă este cunoscut în tot satul pentru problemele pe care le-a creat vecinilor săi. Ioana Maria Kocsis, o femeie cu două fete, în fiecare dimineață stă cu grijă din cauza câiniilor pe care piscicultorul îi lasă liberi, câini care sunt extrem de agresivi, din spusele oamenilor.


„Are câini violenți. Au omorât câinele nostru și al altor oameni de prin sat, că ieșeau pe sub gard. Ne este teamă că sar la copii”, spune Ioana.

Vasile Cheteleș a încetat să își lase fiica să meargă să își viziteze bunica, de teamă să nu fie atacată de câini.


Bărbatul a fost amendat din această cauză, dar situația nu pare să se fi remediat, din spusele sătenilor.

Reprezentanții administrației locale a comunei Țaga știu că bărbatul se ocupă de ilegalități și i-a recomandat Terezei Cheteleș să meargă să facă o reclamație la poliție.


„ Să meargă să facă plângere la poliție, fiindcă e singura soluție. Nu avea voie să pună pământ fără acordul proprietarului. În ceea ce privește șanțul, noi nu i-am spus să îl curețe. Nu e rău că a curățat șanțul, însă nu trebuia să depoziteze gunoaiele pe terenul altcuiva. Nu e prima dată când avem probleme cu el. El și-a amenajat lacul fără aturoziație. I-am dat avertisment și a avut la dispoziție o jumătate de an să intre în legalitate. A ignorat spusele mele. Până la urmă l-am amendat cu suma de 5.000 de lei și apoi a intrat în legalitate.

Marius Mărginean susține că tot a făcut a fost cu acordul femeii și acum o amenință că va chema o echipă de expertiză fiindcă nu crede că pământul este într-adevăr al Terezei Cheteleș. Femeia urmează să facă plângere la poliția locală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter