Actualitate

Vrei să te angajezi într-o bancă? Află câți bani câștigă un ofițer de credite în Cluj!

Chiar dacă servicii sunt digitalizate, băncile au nevoie de angajați, motiv pentru care cererea pentru ofițeri și consilieri de credite este foarte mare.

Băncile au început anul cu recrutări, numărul angajaților a ajuns în primul trimestru la 55.425, în creștere cu 0,25% față de perioada similară a anului trecut, după cum reiese din datele publicate de Banca Naţională. Pe platformele de recrutări în domeniul bancar sunt active peste 2.600 de locuri de muncă, iar dacă vrei să mergi pregătit la interviu și cu argumente pentru negocierea salariului, află care este venitul mediu pentru un ofițer de credite.

„Vestea bună este că un job în domeniul financiar-economic îți poate aduce un salariu mediu net cu 38% mai mare faţă de salariul mediu net pe economie care în luna iulie a fost de 2.708 lei. Contează să ai studii în domeniu, abilități de interacționare și vânzare, precum și focus pe rezultate.
Astfel, un ofițer de credite cu 1-2 ani experiență care lucrează într-o bancă cu acționariat străin, cu până la 250 de angajați, câștigă 3.745 lei/net. În pachetul său de beneficii intră training, program de lucru flexibil și tichete de masă”, conform datelor Paylab România


În Timișoara, salariul unui ofițet de credite este de 3.365 de lei, cu 10% mai mic față de salariu mediu net.
Cluj-Napoca se află pe locul trei, angajații din domeniul bancar câștigând un salariu mediu net de 2.967 de lei pe lună.
Cele mai

Cele mai mici venituri din domeniul bancar sunt însă înregistrate în centrul țării, la Brașov și Sibiu, unde ofițerii bancari primesc 2.301 lei net/lună.
În străinătate, în țările vecine, spre exemplu în Bulgaria și în Bosnia Herțegovina, câștigul este similar cu cel din România sau chiar mai mic. Astfel, în Bulgaria salariul este de 2.820 lei, iar în Bosnia Herțegovina, 3.167 lei/net.


 

Etichete: banca
Ultimele Stiri
abonare newsletter