Actualitate

Lifturile şi scările rulante de un milion de euro din Piaţa Gării mai aşteaptă

Anul trecut, administraţia Boc spunea că modernizarea Pieței Gării va continua cu instalarea unor lifturi și scări rulante, valoarea investiţiei ridicându-se la un milion de euro.

Dacă doreşte să continue cu investiţia, Primăria Cluj-Napoca este nevoită să aştepte după Ministerul Transporturilor pentru a primi suprafaţa de 105,10 mp necesară demarării investiţiei.

“Piaţa Gării este o zonă de importanţă pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, fiind o poartă de intrare în oraş prin fluxul de călători care aleg ca mijloc de transport trenul. Primăria doreşte amenajarea funcţională a acceselor în pasajele subterane care deservesc Piaţa Gării pentru fluidizarea traficului rutier şi creşterea siguranţei pietonilor. În cadrul investiţiei s-a propus modernizarea gurilor de acces la pasajul subteran aflat în Piaţa Gării cu scări rulante şi lifturi. Ministerul Transporturilor specifică faptul că gurile de acces şi suprafaţa aferentă liftului 1 având suprafaţa de 105,10 mp, aparţine domeniului public al statului în administrarea Ministerului Transporturilor. În vederea implementării proiectului se impune reglementarea părţii din amplasamentul pasajului subteran prin trecerea acestuia în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca”, transmite municipalitatea.


Astfel, Consiliul Local va solicita Guvernului României să emită o hotărâre prin care suprafaţa de 105,10 mp situată în Piaţa Gării să treacă din proprietatea publică a statului român şi administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca.

Anul trecut, consilierii locali au aprobat demararea investiției care presupune montarea a trei lifturi și a șase scări rulante.


"Pasajul subteran existent în Piața Gării a fost modernizat de curând prin construirea unei legături între pasajul existent al CFR și cel aflat în administrarea Primăriei. Pentru reglementarea circulației pietonilor în zona gării este necesară implementarea unui sistem de acces dotat cu lifturi pentru persoane cu handicap și scări rulante. Cele șase guri de acces vor fi dotate fiecare cu câte o scară rulantă, iar cele trei lifturi vor fi montate unul pentru accesul din fața intrării în clădirea gării, al doilea pentru accesul de pe strada Horea și al treilea pentru accesul din Piața Gării", se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Valoarea totală a investiției, fără TVA, este de 4.309.000 lei (aproape 1.000.000 de euro), iar durata de realizare a investiției va fi de 8 luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter