Actualitate

Spectacole de operă la sate, în premieră naţională

O asociaţie culturală a lansat un proiect în premieră naţională, intitulat "Hai în sat la Operă", în cadrul căruia vor fi organizate zece spectacole de operă în zece localităţi rurale din judeţul Cluj.

"Proiectul 'Hai în sat la Operă' este unul în premieră naţională care se derulează sub această formă în România şi ne dorim să fie multiplicat la nivel naţional de alte ONG-uri. Vor fi organizate zece spectacole de operă în zece localităţi din mediul rural din judeţul Cluj, cu populaţie românească şi maghiară, în comunităţi în care să se justifice derularea unui astfel de act de cultură. Proiectul se va derula până la sfârşitul lunii februarie 2019, scopul fiind suplinirea lipsei evenimentelor culturale din mediul rural şi stimularea localnicilor să participe la astfel de evenimente. Spectacolele, susţinute de artiştii Operei Naţionale Române şi Operei Maghiare Cluj-Napoca, se vor desfăşura în căminele culturale din localităţi în ziua de duminică, astfel că a duce opera într-un astfel de loc justifică denumirea de cămin cultural", a declarat luni, Alin Pop, membru fondator al Asociaţiei Culturale "Hai în Sat", citat de Agerpres.

În cadrul festivalului va fi organizată şi tragerea la sorţi a câştigătorilor unor abonamente pe întreaga perioadă a stagiunii, iar repertoriul spectacolelor va cuprinde piese de operetă, lied românesc, cântece din repertoriul universal.

Prima reprezentaţie va avea loc pe 14 octombrie, în localitatea Suceagu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter