Actualitate

Gradinita Malteza, de 25 de ani in folosul copiilor cu dizabilitati neuromotorii din Cluj-Napoca

Grădinița Malteză sărbătorește sâmbătă 29 septembrie, 25 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu deficiențe grave din Cluj-Napoca.

Evenimentul aniversar va avea loc începând cu ora 10,30 la Casino Centru de Cultură Urbană din Parcul Central. La aniversare vor lua parte şi parteneri din Germania, care acum 25 de ani au pus bazele acestui  proiect si au continuat să îl susțină mulți ani după înfiinţarea lui. În cadrul evenimentului se vor dezveli două plăcuțe, în semn de mulțumire și apreciere pentru doi prieteni speciali ai acestui minunat proiect.

Grădinița Malteză- Centrul de zi pentru copii cu dizabilități este un program de tradiție al Serviciului de Ajutor Maltez în România. În prezent, Grădinița găzduiește 22 de copii cu dizabilități neuromotorii, neuropsihice și alte deficiențe asociate.


Preocuparea întregului personal al grădinței este o viață cât mai ușoară pentru copiii cu dizabilități acționând pe două direcții esențiale: educație și recuperare. Asigurând prin mediul familial o atmosferă relaxantă și un confort psihic copiilor, specialiștii Grădiniței Malteze oferă copilașilor educație specială, kinetoterapie, logopedie, stimulare multi-senzorială și cognitivă, meloterapie, intervenții asistate de animale, consiliere psihologică pentru copii și părinți, pentru a le creşte astfel şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

abonare newsletter