Actualitate

A început campania "40 de zile pentru viaţă"

Această ediţie a campaniei "40 de zile pentru viaţă" va readuce în stradă creştini din toate denominaţiunile având o intenţie comună de rugăciune, încetarea avorturilor.

foto arhiva foto arhiva

România este a doua ţară la nivel mondial, după Rusia, în care au fost avortaţi în ultimii 60 de ani un număr de copii mai mare decât populaţia actuală a ţării. Astfel, conform datelor statistice, un număr de peste 22 de milioane de avorturi au fost efectuate din 1958 până în 2016, date preluate doar din informaţiile furnizate de spitalele de stat, clinicile private nefiind obligate să transmită numărul de întreruperi de sarcină efectuate.

"O viaţă înseamnă o generaţie" este mesajul pe care această ediţie a campaniei doreşte să îl transmită tuturor, fie voluntari participanţi la veghea din stradă, fie trecători, conştientizând valoarea fiecărei vieţi umane, indiferent de circumstanţe.

Şi de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe paşnică în rugăciune, desfăşurată în spaţiul public. Toţi participanţii la veghea paşnică vor fi rugaţi să semneze o declaraţie de pace, angajându-se să se comporte în permanenţă ca nişte adevăraţi ambasadori ai lui Cristos.

40 de Zile pentru Viaţă este o iniţiativă paşnică, independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune şi veghe paşnică în faţa clinicilor de avort şi care are la bază o motivaţie educaţională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. Anul acesta, ediţia de toamnă se desfăşoară în peste 415 de oraşe din întreaga lume. În decursul a 11 ani, prin aceste campanii au fost salvaţi peste 14.600 de copii.

A şaptea ediţie a campaniei "40 de zile pentru viaţă" se desfăşoară la Cluj-Napoca în perioada 26 septembrie-4 noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter