Actualitate

Pe ce cheltuie cei mai mulţi bani copiii şi tinerii din România

Tinerii investesc primele economii preponderent în telefoane mobile şi accesorii, iar persoanele cu vârste cuprinse între 26 şi 79 de ani aleg să achiziţioneze în special produse vestimentare, arată un studiu.

Potrivit studiului, copiii din ziua de azi încep să economisească mai devreme, inclusiv la vârsta de patru ani, pe când părinţii şi bunicii făceau acest lucru după 18 ani. Cei mai mulţi copii strâng în medie între 350 şi 800 de lei pe an, cu care îşi cumpără biciclete, aparate foto sau jocuri TV, iar cei care investesc cel mai mult în educaţie sunt adolescenţii cu vârste între 16 şi 20 de ani.

Astfel, copiii încep să economisească de la vârsta de 4 ani. Primii bani strânşi de copiii între 11 şi 15 ani se duc pe biciclete şi patine cu rotile, apoi pe jucării, telefoane şi accesorii, în ordinea preferinţelor.

Adolescenţii - cu vârste între 16 şi 20 de ani - au cheltuit primele economii preponderent pe telefoane şi accesorii, apoi pe cadouri şi studii.

Tot telefoanele şi accesoriile au fost prioritare pentru tinerii între 21 şi 25 de ani, urmate de biciclete, patine cu rotile şi vacanţe, intrate pentru prima dată în acest top.

Românii între 26 şi 79 de ani au declarat că şi-au cheltuit primii bani economisiţi pe haine şi încălţăminte. Mobilele şi electrocasnicele intră în preferinţele de achiziţie pentru primii bani economisiţi abia de la 26 de ani şi urcă şi mai mult în topul preferinţelor odată cu vârsta.

Deşi preferinţele diferă de la o generaţie la alta, un top al investiţiilor din primele economii ale românilor de orice vârstă ar arăta astfel: haine şi încălţăminte, biciclete şi patine cu rotile, cadouri pentru alţii, călătorii, investiţii în studii, telefoane şi accesorii, mobilă şi electrocasnice, laptop/calculator, jucării, maşină/şcoală de şoferi

Ultimele Stiri
abonare newsletter