Actualitate

Bărboșii de la Beard Brothers organizează un eveniment pentru copii și strâng bani pentru ambulanță

Bărboșii din cadrul celui mai nonconformist ONGdin țară, împreună cu fetele din The Sisterhood, organizează în acest weekend un eveniment dedicat atât celor mici, cât și părinților. Scopul este de a le oferi copiilor ocazia să participe la ateliere inedite, dar și să strângă bani pentru achiziționarea unei ambulanțe.

La începutul acestui an, membrii Beard Brothers au lansat campania cu numărul 12, prin care se dorește achiziționarea unei noi ambulanțe pentru SMURD. Suma pe care bărboșii trebuie să o adune pentru a achiziționa o ambulanță nouă este de 150.000 de euro. Banii au început să fie strânși prin intermediul a numeroase evenimente pe care voluntarii le-au organizat de-a lungul anilor.

Astfel, clujenii au putut să doneze, dar și să participe la activități distracțive precum campionale de poker, maratoane, petreceri, tombile. Cel mai nou eveniment, care urmează să aibă loc în acest weekend, îi are în centru pe micii clujeni care, după cum spun membrii ONG-ului, sunt viitor și vor crea societatea de mâine, în funcție de ceea ce învață.


Eveniment pentru cei mici

Sub numele „The Hope Generation”, evenimentul va avea ca scop distracția elor mici în cadrul atelierelor de creație, iar participanții de asemenea vor învăța să devină oameni mai buni dăruind.

Ştim că ei sunt viitorul. Ştim că ce învaţă ei astăzi, va crea societatea de mâine.
Haideţi să creştem generaţia mai bună!

Clujenii care îi vor duce pe cei mici sâmbătă la Muzeul de Artă vor putea alege între ateliere de bijuterii handmade, auto modelistm, creații din produse reciclabile, atelier de string art, creație de zmee și multe altele. De asemenea, vor putea să vadă spectacole de magie sau teatru cu păpuși.

The Hope Generation este un eveniment caritabil ce are drept scop orientarea copiilor spre activităţi de educaţie informală şi acţiuni sociale.
Copiii vor putea participa la oricare dintre atelierele de creaţie şi activităţile enumerate mai sus între orele 10:00-17:00, cu excepția spectacolelor de magie sau teatru de păpuşi care se vor desfăşura la ore fixe, dimineaţa şi după-amiaza. 
 


„Evenimentul este unul caritabil, toate fondurile strânse vor merge către campnia 12 de la Beard Brothers. Trebuie să strângem 150.000 de euro și bineînțeles este un eveniment pentru părinți și copii cu ateliere la care cei mici pot să participe, dar și părinții. În ultima vreme am făcut evenimente pentru toată comunitatea clujeană. Ele se adresează tuturor, de la competiții sportive, târg de Crăciun, campionat de poker și am zis că ar fi momentul să facem ceva și pentru părinți și copiii, fiindcă nu am avut un eveniment de genul până acum și ne-am gândit că ar fi potrivit”, a explicat Diana Lang, membru The Sisterhood.
 

Toate fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi folosite în campania „Wheels for life”, care îşi propune achiziţionarea unei ambulanţe de tip C pentru serviciul SMURD Cluj.

Distracție și pentru părinți

Părinții nu vor trebui doar să stea să se bucure de distracția de care vor avea parte cei mici, pentru că organizatorii s-au gândit și la ei. Astfel, adulții vor putea la rândul lor să participe la diverse activități precum: curs de prin ajutor, creație terariu, curs automachiat, tuns și aranjat barba.


„Ne-am gândit că ar fi drăguț ca atâta timp cât copiii sunt ocupați și părinții să își ocupe timpul liber cu câteva ateliere. Avem ateliere la care părinții pot merge împreună cu copiii, fiindcă este important să petreacă timp împreună. Spre exemplu, mămicile și fetițele pot merge la atelier de împletit codițe”, a adăugat Diana.

Sau, dacă vor o sâmbătă relaxantă, se vor putea destinde la un pahar de vorbă în zona cu mâncare și băutură.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter