Actualitate

A fost inaugurat centrul de dializă de la Turda

<p /><img src="documente/stories/08_august/30_ziua/04 centru dializa.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Centrul de dializă de la Turda a fost inaugurat în weekend, cu ocazia Zilelor oraşului, în prezenţa oficialităţilor locale.

Investiţia privată se doreşte a fi un centru medical regional de tratament care va deservi bolnavi din Câmpeni, Abrud, Turda şi nu numai. Capacitatea centrului de dializă este de 120 de locuri, personalul medical fiind format din doi medici şi 12 asistente, majoritatea din zona Turda - Câmpia Turzii. Tratamentul pe pacient se ridică la 472 lei şi este suportat în întregime de Ministerul Sănătăţii.

Centrul de dializă va deveni funcţional abia din luna septembrie şi este amplasat în clădirea unde a funcţionat înainte poşta centrală. Programul de funcţionare al “Potaissa Renal Care” este de luni-sâmbătă între orele 8-18, duminică fiind închis.


“Am avut o colaborare foarte bună pentru realizarea acestui centru de dializă, este o investiţie care în timp va da foarte mari rezultate... este cel mai modern centru de dializă dintr-o zonă regională, sper să aducem aici pacienţi din Aiud, Luduş etc. Dotările sunt de excepţie, la standarde europene, este o mare realizare pentru Turda, îi felicit şi îi susţinem” a declarat primarul Turzii, Tudor Ştefănie, la inaugurarea centrului de dializă.
El a mai precizat că investiţia se ridică la aproximativ 1,5 milione de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter