Actualitate

„Marea Lectură” de Cluj încearcă să strângă de trei ori mai mulți cititori decât actualul record

Organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) vor să adune la începutul lunii octombrie în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca 10.000 de cititori, în încercarea de a stabili un nou record pentru Guinness World Record.

Un reprezentant al Guinness World Records se va afla sâmbătă, 6 octombrie, la Cluj pentru a monitoriza evenimentul.

„FICT sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri printr-un eveniment inedit: Marea Lectură. Cărţile vor prinde glas în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Aşteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în Guinness World Records. Un adjudecător al Guinness World Records va fi alături de noi pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obţine noul titlu la secţiunea 'Most people in a reading relay'. Vă invităm, aşadar, să punem încă o dată Clujul pe harta lumii şi să-l transformăm într-un Oraş al Cărţilor şi al Cititorilor!”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.


Regulamentul evenimentului va fi făcut public de organizatorii FICT în curând.

În septembrie 2015, Library Marwadi Education Foundation (India) a stabilit acest record consemnat de Guinness World Records. Atunci s-au strâns 3.071 de oameni care au citit din „An Autobiography Or The Story”.


Evenimentul, care va avea loc în cadrul ediţiei din acest an a FICT, va începe sâmbătă, 6 octombrie, la ora 10:00.

Etichete: carte marea lectura
abonare newsletter