monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Ediţia a VI-a a Zilelor Recoltei la Cluj Napoca (P)

Asociaţia Produs de Cluj şi Primăria municipiului Cluj Napoca, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj organizează între 14 şi 16 septembrie Zilele Recoltei. Evenimentul la care vor participa zeci de fermieri şi mici producători se doreşte a fi sărbătoarea celor care trudesc zi de vară până-n seară pentru ca noi să avem pe masă fructe, legume și alimente sănătoase.

Cei care vor alege să-şi achiziţioneze produsele necesare conservelor sau proviziilor pentru iarnă vor avea la dispoziţie legume proaspete din microfermele clujene. Ca de obicei la Zilele Recoltei, vor fi prezenţi producătorii de legume din Apahida, Jucu, Viişoara, Ceanu Mare, Mihai Viteazu, Moldoveneşti, Rîşca, Mănăstireni etc, care vor expune legumele vedetă din fiecare zonă. Nu vor lipsi nici fructele de sezon şi nici mustăria tradiţională. Alături de legumicultori vor participa la eveniment artizani şi mici producători clujeni care vor aduce obiecte de artizanat şi bijuterii lucrate de mână, dar şi uleiuri presate la rece, brânzeturi, preparate din carne, dulcețuri, turtă dulce şi prăjituri, miere de albine, vinuri, sucuri naturale, lavandă şi produse de marochinărie.

Ca şi la ediţiile anterioare, vizitatorii târgului vor putea savura gustoasele preparate la grătar gătite de bucătari pricepuţi şi vor putea petrece clipe antrenante în parcul de distracţii. Pentru cei mici vor fi pregătite ateliere tematice, precum şi un spectacol de magie. Şi mici şi mari sunt aşteptaţi zilnic să urmărească momentele folclorice oferite de artişti cunoscuţi sau de tineri care bat la porţile afirmării, dar şi jocurile populare prezentate de ansambluri clujene.

Vă aşteptăm cu toate cele bune de la Cluj între 14 și 16 septembrie, pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian” din Cluj Napoca.