Actualitate

Ce salariu primește un chelner în Cluj?

Clujenii care lucrează în domeniul ospitalității au salarii peste 2.000 de lei, care variază și în funcție de bacșișul primit.

Sursă foto: http://www.restaurantmanifesto.com Sursă foto: http://www.restaurantmanifesto.com

Într-un studiu realizat de o platformă de recrutare online arată că în ceea ce privește primul loc de muncă, domeniile preferate de către români sunt în vânzări (18,7%), în producție (11,8%) și în industria ospitalității (9,09%).

Pentru tineri, în general, meseria de chelner este una foarte atractivă, deoarece o pot face în timpul liber, socializează și obțin un venit suplimentar. Majoritatea studenților aleg să lucreze în acest domeniu pentru a putea ajunge și la cursuri și să se întrețină.


Cu toate astea, este un deficit mare de personal în industria ospitaliății, fiind o cerere mare pentru ospătari și barmani. Angajatorii se gândesc să aducă din afară personal.

Pentru cei care își doresc un joc de chelner, dar nu știu ce pretenții de salariu să aibă, trebuie să știe că salariul mediu net este în acest moment 2.501 lei pentru persoanele cu 2 ani de experiență. De cele mai multe ori se referă training angajaților, program flexibil și reduceri la produse.


Cei mai bine plătiți sunt chelnerii din capitală, ajungând la suma de 2.501 lei net, sumă care cuprinde de multe ori și bacșișul. După București urmează litoralul, unde salariul mediu net este cu aproximativ 7% mai mic, ajungând la o medie de 2.319 lei. Suma însă poate crește în funcție de bacșiș.

La Cluj, salariu unui chelner ajunge la 2.173 de lei net, mai mult decât primesc timișorenii (2.158 de lei).


 

Etichete: chelneri salariu
Ultimele Stiri
abonare newsletter