Actualitate

Opera, aşa cum nu ați mai văzut-o vreodată

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca invită publicul clujean la o nouă ediție a emblematicului festival liric în aer liber, Opera Aperta.

Duminică, 2 septembrie 2018, de la ora 20:00 și marți, 4 septembrie 2018, de la ora 20:00, Piața Unirii din Cluj-Napoca va fi din nou cuprinsă de magia lirică a două spectacole excepționale de operă, prezentate în premieră pe scena neconvențională:  ”Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti și ”Turandot ” de Giacomo Puccini.

Prima seară muzicală, duminică, 2 septembrie 2018, ora 20:00, poartă amprenta compozitorului Gaetano Donizetti care va cuceri publicul într-o reprezentație savuroasă a spectacolului ”Elixirul dragostei”, aflat sub semnătura regizorului italian Matteo Mazzoni și prezentat în premieră pe scena clujeană în luna februarie 2018.


Invitatul special al serii va fi bas-baritonul Zoltán Nagy, un fin interpret liric și actor versatil, absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, aclamat pe marile scene ale lumii și deținător al titlului de cel mai tânăr solist al Wiener Staatsoper. Alături de interpretul rolului Dulcamara - șiretul comerciant al elixirului magic, distribuția completă a spectacolului-eveniment se bucură de participarea soliștilor clujeni Lucia Bulucz (Adina), Eusebiu Huțan (Nemorino), George Godja (Belcore), Oana Trîmbițaș (Giannetta), Alin Barna (Notarul), acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Bagheta îi revine distinsului dirijor David Crescenzi.  


Îm cea de-a doua seară a evenimentului, 4 septembrie 2018, de la ora 20:00, publicul va fi încântat de povestea emoționantă a prințesei Turandot, în ultima și cea mai apreciată capodoperă semnată de Giacomo Puccini.

Spectacolul din cea de a doua seară o are ca invitată specială în rolul titular pe celebra soprană coreeană Lilla Lee, o interpretă veritabilă a neînduplecatei prințese Turandot, care a făcut-o celebră la nivel internațional. Regia artistică este semnată de Rareș Trifan, iar scenografia îi aparține lui Mihai Ciupe. Partitura ce poartă inconfundabila amprentă a compozitorului italian se va bucura de coordonarea muzicală autentică a dirijorului David Crescenzi.  


Opera Aperta, o tradiţie

O tradiție muzicală unică în țară, ce reunește și încântă spectatorii în epicentrul cultural al orașului, Opera Aperta se află la cea de a patra sa ediție, impresionând an de an prin spectacole extraordinare montate în aer liber, în fața a mii de spectatori dornici să resimtă pulsul vivant al operei. Asemeni edițiilor sale anterioare, Opera Aperta 2018 oferă acces liber publicului larg, din dorința de a împărtăși bucuria și farmecul liric întregului oraș. Proiectul ,,Opera Aperta 2018″ este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, fiind susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul Anului Centenar.
În cazul excepțional al condițiilor meteo nefavorabile, cele două spectacole vor fi decalate cu o zi, pentru datele de 3 și respectiv 5 septembrie 2018, în aceeași locație. Intrarea la ambele spectacole este liberă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter