Actualitate

Locuitorii unei comune din Cluj îi bat obrazul lui Tișe. Au ieșit să protesteze faţă de un drum neasfaltat şi ameninţă cu blocarea lui. FOTO

Aproximativ 50 de persoane din localitatea Sănduleşti au protestat, vineri, în faţa primăriei din localitate, faţă de un drum turistic neasfaltat şi ameninţă că îl vor bloca dacă autorităţile nu vor rezolva problema.

"La iniţiativa mai multor cetăţeni din comuna Sănduleşti am organizat un protest în faţa primăriei, peste 50 de persoane, care să fie un semnal de alarmă pentru CJ Cluj că şi locuitorii din Sănduleşti aparţin judeţului Cluj. Suntem într-o zonă strategică, între Cheile Turzii, Cheile Tureniului şi Salina Turda, iar la sfârşit de săptămână trec turişti cu GPS, este drumul cel mai scurt, se creează inconvenienţe pentru locuitori. Drumul este neasfaltat, vara e praf, când plouă toată piatra de pe drum este spălată şi adusă în şanţuri", a declarat organizatorul protestului, Marius Sin, citat de Agerpres.

Protestatarii susţin că, dacă drumul respectiv nu va fi asfaltat, vor organiza alte proteste şi îl vor bloca.


Primarul Călin Fărgaciu a explicat că, atunci când plouă, drumul respectiv devine ca un pârâu şi că au fost mai multe cazuri când autocarele turiştilor au rămas blocate şi au putut fi scoase doar prin tractare cu tractorul.

"O parte din drumul judeţean DJ 103G, care ajunge la Cheile Turzii, a rămas neasfaltat pe o porţiune de 4 km, din care 800 de metri sunt în intravilanul comunei Sănduleşti, printre case. Este o porţiune de drum de piatră cu probleme mari, deoarece panta este foarte mare, iar când plouă se transformă într-un pârâu. Piatra de pe drum este spălată de apă, se face noroi, este dezastru, se formează şanţuri, iar drumul devine impracticabil. Am fost nevoiţi chiar să scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini care erau împotmolite. Vara când e cald şi trec maşini se face praf care intră în casele oamenilor. Toţi turiştii care vin în zonă să viziteze Cheile Turzii, Cheile Tureniului şi Salina Turda intră pe acest drum deoarece aşa le indică GPS-ul. Este un drum de mare importanţă turistică pentru judeţul Cluj. Oamenii din comună nu mai au răbdare. O soluţie ar fi ca porţiunea de 800 de metri din intravilan să fie atribuită comunei, iar CJ Cluj să ne asigure finanţarea ca să putem să îl asfaltăm noi", a spus Călin Fărgaciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter