Actualitate

Cât câștigă un lucrător comercial în Cluj?

Piața muncii are mare nevoie de lucrători comerciali, mai ales datorită faptului că lanțurile de retail s-au extins foarte mult. În Cluj-Napoca este nevoie mereu de oameni pentru aceste posturi, mai ales că orașul este într-o continuă dezvoltare, iar rata șomajului este una mică.

În geamurile magazinelor mereu vezi câte un anunț, scris la calculator și apoi printat sau scris stângaci de mână, „angajăm lucrător comercial”. De asemenea, mii de locuri de muncă pentru această poziție sunt disponibile pe platformele de recrutate a forței de muncă.

Însă de multe ori, cei care doresc să se angajeze în domeniu nu știu care este salariul corect și cum ar trebui negociat în funcție de media piețeii.


Pentru cei care se pregătesc să meargă la un interviu de angajare pentru postul de lucrător comercial, la nivel național, salariul mediu net pentru o astfel de poziție este de 1.821 de lei pe lună.

Cât se câștigă la Cluj în comparație cu media națională?


Salariul însă variază în funcție de orașul în care locuiești, de nivelul de experiență din domeniu, de studii sau de dimensiunea companiei care oferă postul.

În Cluj, venitul lunar al unui lucrător comercial cu un nivel de experiență de maximul doi ani este de 1.686 de lei pe lună.


Astfel, un clujean care lucrează în acest domeniu câștigă cu aproape 200 de lei mai puțin față de un bucureștean, care ajunge la 1.821 de lei net pe lună.

Clujenii câștigă la fel de mult ca lucrătorii comerciali din Bihor și mai puțin decât cei din Timiș, unde salariul ajunge la 1.732 de lei.


 

Etichete: salarii
abonare newsletter