monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Şantierul celui mai lung tronson al Autostrăzii Sebeș-Turda a început “să se dezmorţească” FOTO/VIDEO

Asociaţia Pro Infrastructură a prezentat o filmare aeriană completă cu lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, cel mai lung tronson de autostradă aflat în prezent în execuție (24,25 km între Alba Iulia Nord și Aiud Sud).

Șantierul a început să se dezmorțească în ultimele săptămâni după o primă jumătate de an în care progresul a fost insesizabil.

“Se observă un avans timid la nivel de terasamente, la sistemul de scurgere a apelor și la soluționarea nenumăratelor mini-lacuri formate în jurul podețelor metalice. Au apărut la fața locului grinzile pentru cea mai mare parte a pasajelor peste autostradă, urmând a fi sudate și ridicate pe poziții. În șantier sunt prezente peste 150 de utilaje.

Cele mai întârziate puncte sunt în aceleași timp și cele mai dificile. Mai grav este că ele trenează în continuare: nodul rutier Teiuș, supratraversarea căii ferate Alba Iulia-Câmpia Turzii și cele două poduri peste Mureș, principalele cauze de întârziere fiind rețelele de electricitate, apă sau gaz care trebuie mutate, dar și mobilizarea nesatisfăcătoare a constructorului”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Aceştia solicită celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să colaboreze eficient cu proprietarii de utilități care trebuie relocate astfel încât și aceste ultime blocaje să dispară.

“În acest moment, stadiul fizic oficial este de aproximativ 46%. Din nou, cerem antreprenorului general (Aktor) să crească semnificativ mobilizarea, în special la structurile critice (amintite mai sus), astfel încât în anul 2020 șoferii să se poată bucura de cei 24 de km de autostradă, evitând astfel ambuteiajele constante din Aiud și Teiuș”, scriu pe facebook reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

 

Sursa fotu si video Facebook Asociatia Pro Infrastructura