monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Used Products, o franciză olandeză, deschide primul magazin din România, la Cluj (P)

Cash pe loc, sau cum să vinzi, cumperi sau schimba bunuri.

Pe strada Aurel Vlaicu, la numărul 4 (vis-a-vis de Cinema Mărăști), la parterul unui bloc, s-a deschis de câteva zile un nou magazin. Se numește „Used Products” și înăuntru găsești cam tot ce și-ar dori omul modern. Adică: Apple, Smartphones, XBox, PS4, Wii, Nintendo, jocuri, laptopuri, navigații auto, Blu-ray, TV lcd/led/4k, echipamente auto, instrumente muzicale, camere foto și video, scule electrice, biciclete, etc. Și lista nu se oprește aici.

„Magazinul pe care tocmai l-am deschis”, ne spune Ioan Alexandru Săsărman, „este o franciză olandeză pe care am cumpărat-o, devenind master-francizat pe România. Și pentru că suntem din Cluj, am deschis primul magazin în Cluj-Napoca”.

Master-francizatul „Used Products” spune că pregătește extinderea francizei la nivel național, vizând deschiderea de magazine în toate orașele cu peste 75.000 de locuitori.

„Este un concept de business care adună împreună vânzarea – cumpărarea – schimbul de produse, noi sau uzate, fără deosebire”, spune I. Al. Săsărman. „Secretul acestui concept nou în Romania este să oferi un preț bun de achiziție și unul și mai bun de vânzare. Astfel, noi plătim banii cash, pe loc, pentru produsele oferite spre vânzare de clienții noștri. Singura condiție este ca aceste produse să fie funcționale. Fiecare dintre noi avem acasă produse pe care nu le mai folosim. De ce să așteptam să se pună praful pe ele sau să se degradeze, când le putem valorifica într-un magazin curat, modern și după standarde olandeze?”, ne explică managerul magazinului.

Pentru aproape toate produsele vândute, magazinul oferă o garanție cuprinsă între 30 de zile și un an. „În acest interval, cumpărătorii noștri pot încerca și testa la maxim produsele pe care le oferim, iar în cazul în care clienții nu sunt mulțumiți, le preluăm înapoi fără nicio ezitare”, precizează omul de afaceri clujean.

Pe de altă parte, conceptul magazinului mai cuprinde și schimbul. „Astfel, dacă dumneavoastră vreți să vă schimbați telefonul, însă nu aveți răbadare să-l vindeți pe cel vechi și abia apoi să cumpărați un altul, puteți veni la noi și vom proceda la un schimb. Negociem împreună prețurile și realizăm schimbul pe loc”, spune proprietarul „Used Products” România.

Pentru început, magazinul din strada Aurel Vlaicu este aprovizionat din Olanda și prezintă un concept modern, occidental. „Aceasta a fost și prima reacție a clienților noștri de până acum”, spune Ioan Alexandru Săsărman, „adică aerul occidental al magazinului și impresia”.