Actualitate

25 noiembrie, o nouă zi liberă pentru români?

Românii ar putea avea o nouă zi liberă în data de 25 noiembrie. Mai mulţi parlamentari au iniţiat un proiect legislativ pentru a institui la această dată Ziua Naţională a Meseriilor.

Aleşii vor să promoveze astfel învăţământul profesional şi tehnic. Proiectul de lege, iniţiat de deputatele Raluca Turcan şi Florica Cherecheş, este semnat de mai mulţi parlamentari PNL, USR şi PMP. Prima Cameră sesizată este Senatul.

După minivacanța de Sfânta Maria pentru care bugetarii au primit 3 zile libere, următoarea zi libera ar putea fi în noiembrie pe 25. Tot în noiembrie mai avem o zi liberă în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.


În ultima lună din an sărbătorim Ziua Naţională, la 1 decembrie. Iar în 25 şi 26 decembrie suntem liberi de Crăciun. Anul acesta cad marți și miercuri zilele libere de Crăciun, așa că foarte probabil, Guvernul va da liber și în Ajun, pe 24 decembrie, astfel încât, legat cu weekendul, iese o minivacanță de cinci zile.

Ar mai fi o variantă pentru finalul lui 2018.  Dacă ar fi libere și zilele de 27, 28 și 31 decembrie (zile care ar putea fi recuperate în ianuarie 2019, prin program prelungit), angajații ar intra în vacanță vineri, pe 21 decembrie, urmând să revină la serviciu abia pe data de 3 ianuarie 2019, scrie digi24.ro.

abonare newsletter