Actualitate

Vacanţele în Grecia, COMPROMISE. Risc major de incendiu. Populaţia a fost evacuată

Ministerul Afacerilor Externe a emis, luni, o avertizare de călătorie prin care anunţă că în Grecia există un risc ridicat de incendiu, iar populaţia a fost evacutată în unele zone deja afectate de un incendiu de vegetaţiei, în insula Evia şi Peninsula Attica.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că există, în continuare, un risc ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scară de la 1 la 5), începând cu data de 13 august 2018, pentru majoritatea regiunilor greceşti, deja cu unele consecinţe asupra populaţiei, ce au condus la evacuări în unele areale afectate din Grecia Centrală (insula Evia) şi Peninsula Attica', au precizat reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă transmis Mediafax.

Cetăţenii români pot cere consultanţă Ambasadei României la Atena şi Consulatului General la Salonic, potrivit sursei citate.


Locuitorii din două sate din insula Evia din Grecia au fost evacuaţi de către autorităţi duminică, din cauza unui incendiu de vegetaţie agravat de vânturile puternice din zonă, relatează Reuters.

Localnicii din satele Kontodespoti şi Stavros din insula Evia, situate la aproximativ 70 de kilometri de Atena, au fost evacuaţi duminică de către autorităţi. Măsura de precauţie vine la câteva săptămâni după ce 94 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie din Grecia. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

Etichete: incendii vacanta grecia
Ultimele Stiri
abonare newsletter