Actualitate

A treia zi de proteste la Cluj-Napoca: „Nu plecăm până nu plecaţi””

Clujenii s-au strâns din nou în stradă pentru a manifesta împotriva Guvernului. “Nu plecăm până nu plecaţi” este motto-ul mitingului organizat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

foto Anca Colibasanu foto Anca Colibasanu

Protestatarii s-au strâns duminică în Piaţa Unirii în jurul orei 19.00 şi urmează un traseu în centrul Clujului. Ei au steaguri, vuvuzele şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Cei aproximativ 1.500 de protestatari au blocat intersecţia din faţa Prefecturii Cluj, traficul fiind oprit în zonă.


Pe traseu, numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 2000. În timpul protestului, oamenii au cântat Imnul Golanilor, Imnul României şi s-au prins într-o horă.

“Modul în care, la ordinul omului de casă al cuplului Pandele-Firea, #JandarmeriaRomana a acţionat la protestul din #10August din capitală este inacceptabil şi impardonabil! S-au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea paşnică! Bătrâni şi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce dinspre Parlamentul European protestatarii primesc mesaje de susţinere! Nu avem voie să ne lăsăm intimidaţi acum! Protestele PAŞNICE trebuie să continue! Ne vedem în continuare în Piaţă!”, au spus organizatorii.   


Sâmbătă, aproximativ 3.000 de persoane au protestat în municipiul Cluj Napoca, manifestaţia încheindu-se în jurul orei 23,15, după ce demonstranţii, care au blocat timp de trei ore intersecţia din faţa Prefecturii, s-au reîntors în Piaţa Unirii. De asemenea, vineri seara la Cluj au protestat peste 10.000 de persoane.

Etichete: guvern protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter