monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Primăria Cluj cumpără 22 tramvaie „Made in Romania”

Primăria municipiului Cluj-Napoca a atribuit companiei Astra Vagoane Călători contractul pentru livrarea a 22 de tramvaie noi.

Acesta a fost atribuit  în final pentru suma de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro), însă fusese estimat la o valoare mai mare, de 190 milioane lei (41 milioane euro), potrivit clubferoviar.ro.

Reamintim că licitaţia a fost publicată în decembrie 2017, iar anul acesta, în luna mai, Primăria Cluj-Napoca anunţa că singura ofertă primită a fost cea de la producătorul arădean de material rulant.

La începutul lunii mai 2018, Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanţare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru susţinerea transportului electric nepoluant în oraş. În această cerere de finanţare este cuprinsă şi achiziţia celor 22 de tramvaie noi.

Tramvaiele ar urma să ajungă la Cluj în mai multe etape, începând din 2019, iar contractul este valabil pentru 48 de luni, spun reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Precizăm că Astra Vagoane Arad este unic ofertant în alte două licitaţii pentru furnizarea de tramvaie noi, la  Oradea, 20 de tramvaie şi 18 în municipiul  Galaţi. Aceste oferte sunt în curs de evaluare.