Actualitate

Clujenii și-au luat adio de la Dumitru Fărcaș

Clujenii au putut să își prezinte ultimele omagii față de marele interpret de muzică populară Dumitru Fărcaș la Casa de Cultură a studenților, unde sicriul a fost depus chiar pe scenă.

O atmosferă aparent veselă domnea miercuri la Casa de Cultură a Studenților. În toată clădirea răsuna muzica interpretului. Însă nu clujenii prezenți acolo nu aveau niciun chef să fie veseli. Au pierdut un om drag, un model, un suflet cu adevărat românesc.Trupul neînsuflețit al celebrului taragotist Dumitru Fărcaș îi aștepta pe cei care l-au iubit, să îi aducă un ultim omagiu, o ultimă floare, să verse câteva lacrimi.

Lacrimi pentru un mare artist


Oameni care l-au văzut doar la televizor sau doar la spectacole au venit să își lase acolo durerea pierderii unei mari valori românești.

„Am pierdut un mare român. Din păcate nu sunt înlocuitori. E trist”, a spus o femeie care încerca să își potolească lacrimile.


Alții l-au cunoscut personal și l-au apreciat atât ca persoană, cât și ca artist.

„L-am cunoscut personal ca om, ca o valoare națională. E o pierdere pentru noi toți și am simțit nevoia să vin. Fiindcă nu poți să pângi la comandă și nu poți să vii aici, de acasă, fără să simți o durere. Am simțit durerea asta. Îmi pare rău, fiindcă putea să mai trăiască. Nimeni nu se aștepta. E o pierdere pentru noi toți, care simțim românește. Am iubit muzica lui, spectacolele lui, muzica bună românească. El este un bun al nostru”, a spus o altă femeie, pe care nu o mai interesa că rimelul i s-a scurs pe obraji din cauza lacrimilor care nu conteneau să se oprească.


O pierdere pentru muzica românească

Sicriul era păzit de șase militari. Peste sicriu fusese așezat un tricolor, iar peste, flori. În fundal rulau poze cu Dumitru Fărcaș din timpul spectacolelor, dar și din viața personală. Cei prezenți la Casa de Cultură au putut să urmărească și un scurt documentar despre viața artistului.


Taragotistul Dumitru Fărcaş, a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Dumitru Fărcaş avea 80 de ani. Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat joi, cu onoruri militare, în comuna natală Groşi, judeţul Maramureş. Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus într-un cavou construit în spatele casei părinteşti. Taragotistul a fost cetăţean de onoare al comunei Groşi, dar şi a judeţului Maramureş.

Etichete: dumitru farcas
Ultimele Stiri
abonare newsletter