Actualitate

Un bărbat a răpit copilul de doar câteva luni al iubitei sale

O mamă disperată a apelat la presa locală din Huedin pentru a-și recupera copilul care a fost răpit de concubinul ei.

După ce a fost la autoritățile locale și a fost ignorată, femeia a cerut ajutorul presei, ca să poată să își țină iar copilul în brațe.

„Copilul e în certificat fără tată, nu e recunoscut. Având probleme cu familia, m-au bătut, m-au scos afară din casă, iar copilul e acolo la ei. Îl țin cu forța, nu vor să mi-l dea. Am umblat la autorități, dar nimeni nu vrea să facă nimic. Am făcut plângeri la protecția copilului și la poliție, dar nimeni nu m-a ajutat”, a mărturisit Georgiana Maria Morariu, potrivit InfoHuedin.ro


Femeia a fost dată afară din casă și copilul a rămas la concubin, chiar dacă pe certificatul de naștere al micuțului de doar 9 luni nu este trecut tatăl. În urma materialelor publicate de presa locală, poliția din Huedin s-a autosesizat și s-a deschis dosar penal pentr lipsire de libertate. De asemenea, s-au implicat și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care acuză Primăria din Huedin de lispă de interes.

„Trebuie luate măsuri de urgență. Noi dimineață la prima oră trebuie să ne apucăm de dosar. Primăria Huedin ar fi trebuit să facă mai multe, că au serviciu de asistență socială și ei fac evaluarea la orice caz. Din punctul meu de vedere este o infrațiune de sechestrare de persoane din partea tatălui și trebuie să ajungă în regim de urgență la mamă. Noi ne uităm doar după acte. El trebuie să facă dovada paternității”, a declarat Daniel Tămaș, directorul DGASPC Cluj.


Administrația locală din Huedin însă anunță că au făcut toate demersurile necesare.

„E o problemă complicată. Ea trăiește în concubinaj cu un rrom care nu a recunoscut copilul. Noi nu am putut să intrăm să luăm copilul. Ideea e că aseară târziu i s-a făcut dosar penal individului. Dar până aseară târziu nu s-a putut face nimic. Noi am făcut tot ce a ținut de noi. Mai departe se ocupă poliția natională și pe asistenta sociala au lăsat-o să intre, copilul e în regulă. Dar încă nu a fost luat fiindcă trebuie să se ocupe DGASPC-ul. Din punctul de vedere al primăriei s-au făcut toate demersurile necesare”. a declarat Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin. 


 

Etichete: huedin concubin
Ultimele Stiri
abonare newsletter